Doneren aan het Tor project kan nu in 9 verschillende cryptocurrencies

Het Tor project is een op digitale anonimiteit gerichte non profitorganisatie. Ze accepteren vanaf nu ook directe donaties met cryptocurrency. Op de donatiepagina op Tor’s website staat een lijst met crypto adressen die al beschikbaar zijn sinds 18 maart.

Directeur fondsenwerving van Tor Sarah Stevenson vertelde hierover dat het bedrijf al een aantal jaren bitcoin accepteert. Nieuw is dat nu de donaties rechtstreeks geaccepteerd worden door Tor in plaats van door de payment provider BitPay. Dit is een bedrijf dat crypto betalingen converteert naar fiat voor het bedrijf.

Cryptodonaties kunnen nu rechtstreeks naar Tor worden gestuurd, waardoor het geld via de exchange Kraken wordt omgezet, zei Stevenson. Ze legde uit dat verschillende mensen Tor hebben gevraagd naar “directe wallet adressen”. En dat er gevraagd werd om een grotere verscheidenheid aan munten te accepteren.

“We hebben besloten om cryptocurrency te accepteren omdat steeds meer donoren deze optie hebben aangevraagd. Het Tor project en de cryptocurrency gemeenschappen waarderen beide privacy, dus het is logisch, “zei ze.

Verschillende cryptocurrency’s

Volgens de pagina over donaties accepteert Tor bitcoin, bitcoin cash, dash, ether, litecoin, monero, Stellar lumens, zcash en de REP tokens van het Augur project. Stevenson legde uit dat Tor een klein team heeft, waardoor het even geduurd heeft om nieuwe adressen toe te voegen.

Ze legde uit:

“We concentreerden ons op twee dingen: het rendement op investering en munten die aangevraagd werden. We beperken momenteel het aantal afzonderlijke wallets dat we nodig hebben om te monitoren en te beheren en accepteren alleen valuta’s die via Kraken naar fiat kunnen worden omgezet. “

Tor probeert het verkeer te versleutelen en digitale anonimiteit mogelijk te maken. Hierdoor kunnen gebruikers verschillende browsers (waaronder Tor’s eigen browser) of apps gebruiken om anoniem te blijven. Het primaire voordeel wordt gezien als het beschermen van de privacy van gebruikers, waar velen in de cryptocurrency space ook voor pleiten.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin