Donaties in bitcoin

Donaties in bitcoin is een trend die wij steeds vaker voorbij zien komen. Bitcoins lijken perfect te zijn als donatie middel, bitcoin is namelijk niet te vervalsen en kan met één klik wereldwijd worden verstuurd met minimale transactiekosten. Na tien minuten is het zeker dat een transactie heeft plaats gevonden en is de ontvanger volledig de eigenaar van zijn of haar bitcoins. Steeds meer organisaties lijken zich dit ook te realiseren, dit maakt bitcoin een ideaal betaalmiddel voor het accepteren van donaties.

Ondermeer Bits of Freedom, een organisatie die opkomt voor uw vrijheid en privacy op internet accepteert bitcoins. Bits of Freedom geeft wel aan de bitcoins direct weer om te wisselen naar euro’s door samen te werken met een handelskantoor. Andere grote projecten accepteren ook bitcoin, zoals LibreOffice een gratis en opensource alternatief op Microsoft Office en als laatst accepteert sinds kort zelfs de online encyclopedie Wikipedia bitcoin om donaties binnen te halen.

De reden waarom Wikipedia bitcoins accepteert

Jimmy Wales de oprichter van Wikipedia werd gevraagd om zijn bitcoin adres te geven op Twitter, hierdoor ontving destijds maar liefst 23,5 bitcoin aan donaties. Deze donaties waren reden genoeg om bitcoin te gaan accepteren als betaalmiddel voor donaties aan Wikipedia. De oprichter ervoer de kracht om donaties binnen tien minuten wereldwijd te kunnen ontvangen, zonder tussenkomst van een derde partij en met minimale transactiekosten.

WikipediaBitcoinAccept

Strape en ChangeTip

Verschillende start-up’s werken aan het nog makkelijker maken van bitcoin. De Nederlandse strart-up Strape is zo’n bedrijf, zij maken het mogelijk om met bitcoins snel af te rekenen en makkelijk de rekening te delen. Online dienst ChangeTip is een andere start-up die het mogelijk maar om online via een gebruikersnaam bitcoin te doneren aan andere gebruikers op het internet. Gebruikers hebben geen bitcoin adres nodig, ze kunnen de bitcoins later claimen door met hun social media account in te loggen op de website van ChangeTip.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin