DNS-hack bij myetherwallet.com

Twitter ontplofte gisteren na geruchten over een hack bij de veelgebruikte online ether wallet myetherwallet.com. Even later bevestigde de wallet provider het nieuws zelf in een officieel statement. MEW was getroffen door een DNS-hijack, een van de oudste hack methodes.

Navigeerde je gisteren naar myetherwallet.com? Dan werd je door de hackers automatisch doorgestuurd naar een phishing website. Gebruikers die op deze website hun gegevens hebben ingevoerd zijn vanaf dat moment de controle over hun account kwijt.

In totaal zijn er zo’n 216 ETH gestolen van verschillende accounts. Inmiddels lijkt het erop dat alle servers zijn gecontroleerd en dat alles weer in orde is. Wel raad MEW je aan deze pagina te lezen, hier geeft MEW tips om scamming en phishing te voorkomen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin