Review: Digital Bitbox

Voor wie zijn cryptocurrencies veilig wilt bewaren en zijn gebruiksgemak niet wilt verliezen bieden hardware wallets een mooie uitkomst. Hardware wallets zijn geschikt voor het bewaren van grote bedragen in cryptocurrencies. In dit artikel bekijken we de Digital Bitbox van Shift Devices. Het Zwitserse bedrijf bouwt hardware apparaten voor het beveiligen en authenticeren van digitale activa, of met andere woorden fysieke beveiliging voor de digitale wereld.

Digital Bitbox Review

Een algemene misvatting over wallets is dat er munten in worden opgeslagen. In feite bevat de wallet alleen sleutels (private keys). De “munten” worden geregistreerd in de blockchain op het netwerk. Gebruikers verplaatsen de munten op het netwerk van adres A naar adres B door een transactie met de sleutel in hun wallet te ondertekenen.

De Digital Bitbox is een fysiek apparaat dat deze sleutels beveiligd. We bestelde de Digital Bitbox bij de webwinkel Cryptomaan voor een bedrag van € 66,99. Het apparaat is een minimalistische hardware wallet en two-factor authenticator met de focus op veiligheid en privacy. Geschikt voor de meest paranoïde Bitcoin en Ethereum gebruikers. De Digital Bitbox combineert de hoogste veiligheid van ‘cold storage’ met het gebruiksgemak van een software wallet. Het apparaat is volledig open source en in Zwitserland gemaakt.

Digital Bitbox interface

De interface van het apparaat is simpel en minimalistische. De software van het apparaat is beschikbaar voor Windows, macOS en zelfs Linux. Standaard biedt de Bitbox ondersteuning voor de Bitcoin wallet, wie ook zijn Ethereum wallet op het apparaat wilt beheren moet gebruik maken van de weginterface van myetherwallet.com. Ofwel in andere woorden: de Bitbox biedt zelf geen interface voor de Ethereum wallet.

Met de unieke “hidden wallet” kun je in bijzondere situaties mensen alleen toegang geven tot de tokens die hier staan. Je echte wallet blijft vervolgens verborgen (plausibele ontkenning). Een andere mooie eigenschap is dat het apparaat out-of-the-box Multisig ondersteunt.

Digital Bitbox kopen

Wie de Digital Bitbox wilt kopen in België of Nederland kan terecht bij de webwinkel Cryptomaan. Cryptomaan is de officiële Digital Bitbox reseller voor de Benelux. Het apparaat is ook te bestellen via de officiële website van Shift Devices. Met zijn concurrerende prijs is het apparaat een uitdager voor de andere hardware wallets.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin