Den Haag krijgt ‘Bitcoin Boulevard’.

Dat Nederland hoort tot een van de landen die met plezier Bitcoin omarmt, is wereldwijd zeker geweten. Ze bewijzen dit nog maar eens met een straat in Den Haag dat even omgedoopt wordt tot de ‘Bitcoin Boulevard’.

Bitcoin Boulevard organiseert activiteiten en evenementen rondom het thema bitcoin en crypto currencies. De organisatie is opgezet door verschillende horeca ondernemers. Ze motiveren andere ondernemers om bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Den Haag zal op 20 maart de straten aan de Wereldgracht leren kennen als de Bitcoin Boulevard. Negen nabij gelegen bars en een kunstgalerie zullen dan bitcoins accepteren vanaf 17:57 op 20 maart, de officiêle start van de lente in Nederland. Het initiatief komt van Hendrik Jan Hilbolling en nog twee Nederlandse Bitcoinfanaten.

bitcoin boulevard

Bitcoin boulevard

Tijdens het evenement kan je hier en daar kortingen krijgen als je met cryptovaluta betaald. Ook zal er een wedstrijdje gehouden worden om er zeker van te zijn dat er voldoende met Bitcoin betaald zal worden. Diegene die het meeste munten spendeert en het restaurant die de meeste coins ontvangt, zullen op het grootste advertentiebord in Nederland mogen verschijnen. Deze kan je terugvinden op de snelweg nabij de stad.

Onder de deelnemende horecazaken, is ook een restaurant terug te vinden met een Michelin ster. Ben je dus van Nederland, of zoek je een uitstapje? Dan weet je wat te doen op 20 maart!

Meer informatie:
Coindesk (Engelstalig)

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin