Startup Origin: deeleconomie decentraliseren met Blockchaintechnologie

De startup Origin is een reeks protocollen aan het ontwikkelen waarmee ontwikkelaars en bedrijven gedecentraliseerde markten kunnen bouwen op de blockchain, met een focus op de deeleconomie.

Het Origin-protocol is een verzameling open-source blockchain-protocollen voor kopers en verkopers van diensten zoals car-sharing of home-sharing om transacties uit te voeren op een gedecentraliseerd, open webplatform. De applicaties van het protocol slaan transactiegegevens zoals prijzen en beschikbaarheid direct op de blockchain op.

Gebruik makend van de Ethereum blockchain en het Interplanetary File System (IPFS), zal het Origin-platform diensten en goederen creëren en boeken op een gedecentraliseerde manier, zonder traditionele tussenpersonen.

Onlangs lanceerde Origin zijn functionele, volledig gedecentraliseerde prototype van de Origin Protocol Demo DApp, live op het Ethereum-testnetwerk. Het kondigde ook aan dat verschillende bedrijven zich hebben gecommitteerd aan de verdere ontwikkeling van applicaties op het Origin-platform.

“Our vision for Origin is to create protocols that allow marketplaces to be governed by a set of rules instead of corporate rulers. We want to eliminate the rent-seeking middlemen, maximize personal liberty, reduce censorship and redistribute value to the early participants in the network,” zei mede-oprichter Josh Fraser in gesprek met Bitcoin Magazine. “Partners are building on Origin because they realize they can get to market sooner and we can share network effects by working together.”

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin