Onderzoek: Praag heeft meeste bitcoinbedrijven

We weten allemaal dat cryptocurrency grenzeloos is. Maar wat als je Bitcoin persoonlijk wil uitgeven? In sommige delen van de wereld kun je met je crypto meer dan in andere steden. Het is bijna logisch dat je in technische hotspots zoals San Francisco of Seoul met crypto kunt betalen maar er duiken ook onverwachte cryptosteden op zoals Praag, Tel Aviv, Buenos Aires of Bangkok.

Om Bitcoin hotspots over de hele wereld te vinden maken we gebruik van de website coinmap.org. CoinMap vertrouwt op de gebruikers om alle BTC-accepterende leveranciers te vermelden. Praag (Tsjechië) heeft de meeste bedrijven die Bitcoin accepteren ter wereld.

Buenos Aires (Argentinië) is de op een na grootste stad qua Bitcoin bedrijven ter wereld. Zuid-Amerika is over het algemeen een Bitcoin liefhebbend continent, met steden als Bogotá (Colombia), Caracas (Venezula) en São Paulo (Brazilië) met meer dan 30 BTC accepterende bedrijven.

Derde op de lijst van beste bitcoin steden is San Francisco met meer dan 100 BTC accepterende bedrijven. Afronding van de top vijf zijn Madrid (Spanje) en New York City (Verenigde Staten). Amsterdam (Nederland) heeft de zesde plek, terwijl Bogotá (Colombia) staat op op nummer zeven. Vancouver (Canada) werd achtste, gevolgd door Londen (Verenigd Koninkrijk) en vervolgens Parijs (Frankrijk). Regio’s zoals het Midden-Oosten, Afrika en Azië zijn helaas afwezig in de top tien hoewel in Zuidoost Aziatische landen zoals Thailand en Indonesië veel crypto enthousiastelingen wonen. Tel Aviv (Israël) kent ook een snelgroeiend BTC gebruik, evenals Kaapstad (Zuid-Afrika), Melbourne (Australië) en Sydney (Australië).

Sommige landen, zoals China, omarmden cryptocurrency aanvankelijk om exchanges later te stoppen. Wat betekent dat steden als Beijing nauwelijks BTC accepterende bedrijven hebben. Golfstaten zoals de Verenigde Arabische Emiraten of Saoedi-Arabië zijn ook aarzelend geweest over het adopteren van crypto en zijn merkbaar afwezig op de crypto wereldkaart. Een van de meest interessante trends die we zien in de Coinmap is het gebruik van bitcoin om te ontkomen aan de torenhoge inflatie. Burgers in landen als Argentinië, Venezuela en Zimbabwe adopteren Bitcoin omdat de valuta meer bescherming biedt tegen inflatie dan fiat.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin