De eigenschappen van de Ledger Nano S

Ledger Nano S is de nieuwste generatie hardware wallet van Ledger. Het heeft een groot aantal features, en beschikt over de mogelijkheid om direct aan te slag te gaan met een direct geconfirmeerd apparaat met een maximaal niveau van beveiliging. Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om uw bitcoin in op te slaan. In theorie maakt het zelfs niet uit als u computer besmet zou zijn met een virus, de bitcoin sleutels (keys) staan namelijk op de Nano.

Een scherm met twee knoppen

De Nano S kan worden ingeschakeld met behulp van een micro-USB-kabel die wordt aangesloten aan een lader of op een computer poort. Bij de eerste keer opstarten wordt u eest geleerd hoe u het apparaat dient te gebruiken:

  1. De linkse of rechtse knoppen worden gebruikt om een keuze te selecteren of te verplaatsen in een lijst met items;
  2. Het indrukken van beide knoppen zal een actie te bevestigen.

Maak of herstel een seed

Na de handleiding zal u gevraagd worden om een nieuwe wallet seed te creëren (en deze op te schrijven) of een bestaande seed te herstellen. Een recovery seed is een zin waarmee u altijd uw bitcoin wallet kan herstellen, deze dient u privé te houden.

Create or restore a seed

Uw pincode beheren op het apparaat

Bij het installeren van het apparaat of als u een transactie gaat versturen zal er om een pincode worden gevraagd. Om uw PIN-code in te voeren, gebruikt uw de linkse knop om het cijfer te verhogen, de rechtse knop om het cijfer te verlagen, en beide knoppen om naar het volgende cijfer te gaan of uw pincode te bevestigen. Als de pincode drie keer achter elkaar verkeerd is ingevoerd zal de Nano S zichzelf herstellen naar de fabrieksinstellingen en zal uw seed worden gewist van het apparaat. Daarom is het dus belangrijk om uw recovery seed te hebben opgeschreven.

Pincode Nano S

Het creëren van een nieuw seed

Als u kiest voor een nieuw seed te maken, zal deze worden gegenereerd op het apparaat met een cryptografisch beveiligde random generator. Hierna krijgt u 24 woorden te zien (dit is de recovery seed) en de mogelijkheid hebben om deze op te schrijven op het fysieke kaartje dat bij de Ledger wordt geleverd. Om er zeker van te zijn dat u de 24 woorden heeft opgeschreven zal u gevraagd worden om 2 willekeurige woorden.

Creating a new seed Nano S

Een bestaande seed herstellen op de Nano S

Bent u al de eigenaar van een Ledger (of Trezor/Keepkey), dan kunt u ook een bestaande wallet seed herstellen op het apparaat. De Nano S ondersteund 12, 18 en 24 woorden seeds en kan deze dus allemaal herstellen op het apparaat. Doordat de Nano S niet over een toetsenbord beschikt, wordt er gevraagd om de eerste letters van elk woord – daarna wordt een voorspelling gedaan van het woord dat u wilt invoeren. Door het woord te voorspellen op het apparaat zelf en ook de invoer hiervan hoeft de wallet seed nooit met een computer in aanraking te komen, dit zorgt voor extra veiligheid.

Seed herstellen Nano S

Het dashboard

Als het installatieproces eenmaal is afgerond en uw wallet seed veilig is opgeschreven krijgt u het dashboard te zien. U kunt kiezen voor verschillende cryptocurrencies zoals: bitcoin en ethereum. U kunt door het menu navigeren met de linkse en rechte knop. Wilt u een keuze bevestigen? Dan drukt u allebei de knoppen in.

Dashboard Nano S

Een transactie bevestigen

Met behulp van de Ledger Wallet Bitcoin Chrome applicatie kunt u een transactie bevestigen en versturen. Het adres van de ontvanger, het bedrag en de fee worden op de Nano S getoond en op het apparaat bevestigt u de daadwerkelijke transactie.

Nano S transactie bevestigen

Nano S instellingen

U kunt op uw Nano S de instellingen natuurlijk veranderen. Zoals de helderheid van het scherm, kleur, schermrotatie en firmware informatie.

 

U kunt hier direct de Ledger Nano S bestellen. Ledger accepteert bitcoin, PayPal en MasterCard/VISA als betaalopties.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin