‘Cryptomatoes’ groeien op overtollige mining hitte

In de afgelopen paar jaar zijn er veel discussies geweest over de energie die wordt verbruikt bij het minen van cryptocurrencies. Veel miners zijn tegenwoordig echter bezig met het zoeken naar milieuvriendelijke methodes en komen met ideeën om de overtollige warmte te gebruiken voor andere doeleinden.

Zo ook de medeoprichter van het handelsplatform Nakamoto X, Kamil Brejcha. Hij onthulde deze week een foto van een kas vol grote trossen tomaten. De hitte van het minen wordt in deze kas gebruikt om te voorzien in het levensonderhoud van de tomatenplantjes.

Mining en computerservers geven over het algemeen een behoorlijke hoeveelheid warmte af en veel voorstanders van cryptocurrency hebben dit middel gebruikt om bijvoorbeeld huizen te verwarmen. Maar, zoals we allemaal weten, is de cryptocommunity erg innovatief en worden er ook andere leuke ideeën bedacht zoals bijvoorbeeld de ‘cryptomatoes’. Brejcha legt uit dat zijn tomaten werkelijkheid zijn geworden nadat ze een systeem hebben ontwikkeld dat overtollige warmte in de kas blaast. Veel van zijn volgers reageren enthousiast en hoewel het project momenteel nog in ‘stealth mode’ is onthult Brejcha al wel dat deze kas ongeveer 1,6 hectare groot is en dat ze verkrijgbaar zullen zijn in de gewone winkels.

Vertaling van news.bitcoin.com vrij vertaald door redactie.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin