Cryptocurrency mining faciliteit wordt gesloten na klachten over geluidsoverlast

Een in Noorwegen gevestigde crypto mining faciliteit wordt ervan beschuldigd dat ze te veel lawaai maken. Het bedrijf Kryptovault heeft mining faciliteiten in verschillende Noorse steden en kan worden gesloten omdat het de juiste vergunningen mist. Plaatselijke functionarissen zeggen dat de fabriek “illegaal opereert” .

Als gevolg hiervan kan de lokale overheid Kryptovault dwingen te sluiten, wellicht permanent, maar in ieder geval tijdelijk. De CEO van Kryptovault Stig Myrseth vertelde de krant The Local dat het bedrijf de ontbrekende vergunningen heeft aangevraagd. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf te horen kreeg dat het de juiste vergunningen had toen het voor het eerst de oude papierfabriek overnam.

De installatie van Kryptovault gebruikt maar liefst 40 megawatt stroom om 9.5 00 computers te laten minen. En de ventilatoren van deze computers hebben de afgelopen maanden klachten veroorzaakt vanwege hun geluidsniveau. Een inwoner uit de buurt, Trond Gulestø, vertelde aan een andere krant dat zijn zomer is verwoest. “De mining faciliteit maakt te veel geluid en dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar”.

Vorige week resulteerde het geluidsniveau zelfs in een bommelding tegen het bedrijf. In een anonieme brief stond: “Als je de crypto faciliteit uitbreidt en nog meer lawaai produceert, dan zal je de vrede saboteren. Ik dreig je wat explosieven te sturen.”

Kryptovault heeft aangegeven dat het wil investeren in apparatuur om de geluidsoverlast die het produceert te verminderen, volgens The Local.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin