Cryptocurrency exchange Poloniex overgenomen door Circle

Betalingsbedrijf Circle heeft aangekondigd dat het de cryptocurrency exchange Poloniex heeft gekocht. Geruchten over de overname circuleerden al weken en werden uiteindelijk vandaag bevestigd in persberichten van beide partijen. Poloniex is een van de meest gevestigde cryptocurrency-exchanges, maar de groei van het platform stagneert al langere tijd.

Goldman Sachs gefinancierd

Goldman Sachs-gefinancierde Circle bestaat uit drie delen: Circle Pay voor fiat-transfers, Circle Trade als liquiditeitsverschaffer van cryptocurrencies en de aankomende Circle Invest, een app waarmee retailklanten kunnen investeren in crypto-markten.

De Poloniex-beurs biedt transacties in 68 verschillende cryptomunten, en is momenteel de 14e grootste crypto-exchange gebaseerd op het 24-uursvolume op CoinMarketCap.

In de aankondiging van vandaag op de Circle-blog schreven Cirkel mede-oprichters Sean Neville en Jeremy Allaire dat de eerste stap voor Circle is om klantenondersteuning en de technische kant die nodig is om het Poloniex-platform te ondersteunen, aan te pakken. Ten tweede:

“We also look forward to scaling Poloniex up and out through market expansion and localization, increasing token listings where possible and appropriate, and exploring the fiat USD, EUR, and GBP connectivity that Circle already brings to its compliant Pay, Trade, and Invest products.”

Neville en Allaire schrijven dat ze in de toekomst van plan zijn het Poloniex-platform uit te breiden naar meer dan alleen een crypto-exchange, en schrijven dat ze een:

“Robust multi-sided distributed marketplace that can host tokens which represent everything of value: physical goods, fundraising and equity, real estate, creative productions such as works of art, music and literature, service leases and time-based rentals, credit, futures, and more.”

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin