CryptoBunnies: de nieuwste opvolger van CryptoKitties

In december waren CryptoKitties de nieuwste hype in de crypto gemeenschap. Met de decentrale applicatie (dapp) kan iedereen in het Ethereum-netwerk cartoon kittens fokken en verzamelen, door ze te kopen of verkopen met ethers. CryptoKitties waren de eerste ‘crypto collectables’ en zorgden door hun populariteit zelfs voor flinke vertragingen op het Ethereum-netwerk. Sindsdien zijn er vele nieuwe varianten gecreëerd.

De nieuwste is CryptoBunnies van Xiaomi, een van de grootste smartphonebedrijven in China. Gebruikers met een Xiaomi account kunnen sinds gisteren digitale konijnen adopteren; de beestjes hebben verschillende ontwerpen en beschikken over een ingebouwde schaarsheid op een blockchain systeem dat de transacties vastlegt voor iedere adoptie. Het is echter nog niet duidelijk of het bedrijf een publieke of een private blockchain gaat gebruiken om het product te ondersteunen.

Gebruikers zijn in ieder geval al laaiend enthousiast; de eerste beschikbare CryptoBunnies werden binnen een uur geadopteerd. Xiaomi geeft aan dagelijks een gelimiteerd aantal digitale huisdieren vrij te geven, maar heeft nog niet toegelicht hoeveel dit er precies zullen zijn.

Xiaomi benadrukt daarnaast dat fondsenwerving of handel tussen fiat en cryptocurrencies niet is toegestaan; een voorzorgsmaatregel die voortvloeit uit het verbod van China op het aanbieden van ICO’s en cryptocurrency trading.

CryptoBunnies markeert de groeiende interesse van Chinese bedrijven in het ontwikkelen van blockchain applicaties als een manier om de potentie van de opkomende technologie te testen en de betrokkenheid van hun gebruikers te vergroten.

De lancering van CryptoBunnies volgt ook een soortgelijke beweging door de zoekgigant Baidu, die begin februari een service met crypto honden uitbracht.

Vertaling van coindesk.com vrij vertaald door redactie.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin