Crypto Christmas gifts

Nog maar zeven dagen te gaan en dan is het eindelijk zover; kerst! Naast een mooie kerstboom, lekker eten en All I want for Christmas van Mariah Carey mogen ook cadeautjes niet ontbreken deze dagen. Nog niet geslaagd voor een leuk cadeau? Wij zetten de leukste crypto gifts voor je op een rijtje.

De kersttrui
We kennen ze allemaal, de foute kersttruien! Op chique gaan tijdens het kerstdiner is tegenwoordig niet meer de standaard, steeds meer mensen gaan voor een lekkere, comfortabele kersttrui. Uiteraard heeft ook de crypto community hierop in‘gehaakt’ (get it?) met een aantal heerlijk foute exemplaren. Op deze website kan je truien vinden van onder andere bitcoin, ethereum, neo en polymath. 

Een boek
Een goed boek is altijd een leuk cadeau! Echte aanraders zijn onder andere:

  • Mastering Bitcoin: programming the open blockchain – Andreas Antonopoulos
  • The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking – Saifedean Ammous
  • The Internet of Money – Andreas Antonopoulos
  • Digital Gold: Bitcoin and the Inside Story of the Misfits and Millionaires Trying to Reinvent Money – Nathaniel Popper
  • How Money Got Free: Bitcoin and the Fight for the Future of Finance – Brian Patrick Eha

Hardware wallet
Een hardware wallet is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die crypto bezit. Dit omdat een hardware wallet simpelweg de veiligste manier is om coins op te slaan. Er zijn verschillende aanbieders op de markt, de bekendste daarvan zijn Ledger en Trezor. Wil je meer weten over hardware wallets? Je leest hier meer informatie.

HTC Exodus 1
HTC heeft onlangs haar eerste blockchain smartphone gelanceerd, de HTC Exodus 1. De telefoon is vrijwel identiek aan de HTC U12 Plus die eerder dit jaar verscheen. Het belangrijkste verschil is de walletfunctie op het toestel. De Exodus 1 heeft een afgesloten softwareomgeving, waarin je veilig je cryptovaluta en andere persoonlijke gegevens kunt opslaan. Wordt de telefoon gehackt, dan krijgt de inbreker dus geen toegang tot je bitcoin of ether. Voor fervente cryptohandelaars is dat een stuk veiliger dan traditionele ‘wallet’-apps. Die zijn doorgaans al te kraken zodra iemand je wachtwoord heeft.

Mocht je Exodus 1 onverhoopt gestolen worden, kwijtraken of kapot gaan, dan ben je gelukkig niet gelijk de toegang tot je cryptovaluta kwijt. Daarvoor heeft HTC namelijk de ‘social key recovery’ ontwikkeld. Bij het instellen van je smartphone kies je drie tot vijf vrienden of familieleden die je vertrouwt, die allemaal een stukje van jouw cryptowallet krijgen. Breng je die vrienden samen, dan heb je de volledige code en dus weer toegang tot je investeringen.

Je kan de telefoon kopen met bitcoin, ether of litecoin.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin