Coursera: Bitcoin and Cryptocurrency Technologies

Coursera biedt de nieuwe cursus: “Bitcoin and Cryptocurrency Technologies” aan. Om echt te begrijpen wat zo bijzonder is aan Bitcoin, is het slim om het te begrijpen op technisch niveau. De cursus stelt de belangrijkste vragen over Bitcoin, zoals: hoe werkt Bitcoin? Wat maakt Bitcoin anders? Hoe veilig zijn uw bitcoins? Hoe anoniem zijn Bitcoin gebruikers? Wat bepaalt de prijs van een bitcoin? Kunnen cryptocurrencies worden gereguleerd?

Na de cursus moeten cursisten in staat zijn om fictie en feiten van elkaar te scheiden als ze over bitcoin en andere cryptocurrencies lezen. Coursera is een Amerikaans bedrijf dat meer dan 1.954 opleidingen aanbiedt volgens het principe van Massive open online course, oftewel MOOC. Het bedrijf werkt samen met meer dan 140 universiteiten en onderwijsorganisaties in verschillende landen. De cursus over bitcoin is ontwikkeld door Princeton University.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin