Coronavirus COVID-19 treft ook cryptowereld, verschillende evenementen afgelast

Door de snelle verspreiding van het coronavirus wordt het afgeraden om naar grote evenementen te gaan, en dat heeft ook impact op de cryptowereld. Er is een kans dat bezoekers van de Ethereum Community Conference (ECC) in Parijs zijn besmet met COVID-19.

Bezoeker ECC gediagnosticeerd met coronavirus

Zhen Yu Yong, mede-oprichter van TorusLabs, meldt op Twitter dat hij is gediagnosticeerd met het coronavirus.

Zhen Yu Yong maakt het nu goed, maar vraagt andere bezoekers om voorzorgsmaatregelen te nemen of zichzelf te laten testen. Iedereen die in zijn directe omgeving is geweest kan mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Grote crypto-evenementen uitgesteld

In Frankrijk worden evenementen met meer dan 5.000 deelnemers verboden. Daardoor wordt de Paris Blockchain Week 2020 verzet naar 9 en 10 december. Maar de Ethereum Community Conference viel niet onder dit verbod, dit evenement had namelijk minder dan 5.000 deelnemers.

Het coronavirus had ook impact op de Londen Blockchain Week. Deze ging wel door, maar voor vrijwel lege zalen. De organisatoren handelden snel, en maakten er een live streaming evenement van.

De CryptoCompare Digital Asset Summit in Londen ging gisteren gewoon door, maar wel met het dringende advies om niet te komen wanneer je griepachtige symptomen hebt of hebt gereisd naar besmet advies.

Op 2 maart werd bekend dat de Hong Kong Blockchain Week 2020 opnieuw wordt verzet. In eerste instantie zou deze in maart plaatsvinden, nu wordt het evenement eind september gehouden.

Ook buiten crypto heeft corona impact

Natuurlijk heeft het coronavirus ook impact op het dagelijks leven. In België zijn er volgens de laatste cijfers 267 patiënten positief getest op COVID-19. Vanmorgen is de eerste patiënt overleden als gevolg van het virus, het gaat om een man van 90 jaar. Evenementen met meer dan duizend aanwezigen worden verboden om verdere verspreiding tegen te gaan. Wallonië verbiedt daarnaast bezoek aan rusthuizen om kwetsbare mensen te beschermen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin