Copay bitcoin wallet backup of herstellen

Bij het aanmaken van een Copay bitcoin wallet wordt er gevraagd 12 woorden op te schrijven, dit is de back up van uw bitcoin wallet. Schrijf deze 12 woorden goed op! U kunt hiervoor dit document gebruiken: hulp-document-copay. De 12 woorden zijn uniek en geven toegang tot uw digitale portemonnee. Het is het beste om het document eerst te printen en vervolgens met pen of potlood de 12 woorden op te schrijven. Deel deze woorden niet met andere personen en berg ze veilig op.

Copay bitcoin wallet herstellen

Bent u uw apparaat kwijt geraakt met daarop uw Copay bitcoin wallet? Geen probleem zolang u de recovery phrase van 12 woorden maar goed heeft opgeschreven. U kunt uw Copay wallet herstellen door deze opnieuw te downloaden op een nieuw apparaat.

Open de nieuwe Copay app

• Klik linksboven op de drie horizontale balkjes om het zij menu te openen;
• Klik op: + Add wallet;
• Kies de onderste optie: Import wallet en typ de recovery phrase van 12 woorden in; • Klik vervolgens op de donkerblauwe Import knop en uw wallet is hersteld.

Extra beveiliging instellen

U kunt uw Copay bitcoin wallet gemakkelijk lokaal beveiligen op uw computer. Dit doet u door rechtsboven op het tandwiel icoon te klikken en vervolgens activeert u onderaan “Request Spending Password”. Als u deze heeft ingesteld vraagt de wallet bij verzending van bitcoins een door uw opgegeven wachtwoord.

Opgelet: kies een sterk wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens. Noteer het wachtwoord en berg het veilig op. Denk eraan dat u dit wachtwoord moet invullen als u een transactie verstuurd.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin