Computer beveiliging voor een bitcoin wallet

Om bitcoins te ontvangen en te versturen heeft u een bitcoin wallet nodig. Er zijn twee soorten wallets die veel gebruikt worden namelijk: een bitcoin web wallet, waar u bij een website inlogt om bij uw bitcoin wallet te komen en een bitcoin desktop wallet waarbij u een programma download en het op de computer installeert.

Voor zowel een web wallet als een desktop wallet geldt dat de beveiliging van de computer goed in orde moet zijn. Met een kort stappen plan geven we u een paar concrete tips.

 

1) Scan met een virusscanner

Zorg ervoor dat u een virusscanner op uw computer heeft geïnstalleerd en dat deze up-to-date is, scan de computer volledig met de virusscanner. Nog geen virusscanner? Bekijkt u dan eens het Panda Free Antivirus programma.

2) Installeer Malwarebytes 

Malwarebytes is een gratis malware scanner die een aanvulling is op u virusscanner. Installeer het programma, up-date het en doe een volledige systeemscan, de kans is groot dat Malwarebytes wat vindt – nadat de scan is voltooid verwijdert u de virussen met behulp van het programma, dit spreekt redelijk voor zich. Download Malwarebytes gratis voor: Windows of Mac.

3) Add-ons in uw webbrowser en een adblocker

Gebruikt u Google Chrome, Safari of Mozilla Firefox als webbrowser? Dan is de kans groot dat u extensies in uw webbrowser hebt geïnstalleerd. Check de geïnstalleerde extensies en verwijder eventueel extensies die u niet vertrouwd. Een extensie die u zeker wilt installeren is een advertentie blocker ofwel adblocker. Een adblocker schakelt advertenties uit op het internet – veel advertentie netwerken worden gehackt door hackers en serveren vervolgens virussen aan gebruikers die erop klikken, met een adblocker haalt u dit gevaar weg. Wij raden uBlock als adblocker aan.

Dit waren de stappen om de basisbeveiliging op orde te krijgen voor uw computer, u blijft zelf verantwoordelijk. Gaat u met bitcoin aan de slag? Koop dan eerst bitcoins voor een klein bedrag zoals 10,00 euro. Een mooie bitcoin wallet om mee te beginnen vinden wij: Copay.

➥ Koop hier veilig bitcoins bij BTC Direct!

[btcdirect]

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin