Coinbase registreert 50.000 nieuwe gebruikers per dag

Brian Armstrong de CEO van het cryptocurrency platform Coinbase heeft in een interview met Bloomberg aangegeven dat er ongeveer 50.000 nieuwe gebruikers per dag zich registreren voor de dienst. Dit is verrassend gezien de recente cryptocurrency dieptepunten van het afgelopen jaar.

Brian Armstrong heeft gisteren gesproken over de toekomst van cryptocurrency tijdens de Bloomberg Players Technology Summit in San Francisco. Tijdens dit interview werd Armstrong gevraagd naar de grote daling van de prijs van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies tot nu toe in 2018. Armstrong reageerde hierop en stelde dat:

“Deze technologie doorloopt een reeks van stijgingen en correcties, en elke keer dat dat gebeurt, bevindt het zich op een nieuw plateau.”

Historisch gezien heeft Bitcoin tot nu toe vier grote perioden van explosieve groei gehad en deze werden ook gevolgd door een correctie. Net als de periode van grote correctie in het verleden voelen veel nieuwe investeerders zich ontmoedigd. Ze zijn natuurlijk negatief over de toekomst van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies na het realiseren van grote verliezen op de waarde van hun investeringen.

De prijs van Bitcoin staat dan wel onder druk maar volgens Armstrong neemt de adoptie snel toe. Hij ziet ook een verband met de prijs en het aantal gebruikers van Coinbase:

“Als je teruggaat naar 2012-2013 toen we begonnen, hadden we misschien 500 mensen per dag die zich registreerden. Na de volgende stijging en correctie hadden we misschien 5.000 mensen per dag die zich registreerden en nu zijn er meer dan 50.000 mensen per dag die zich registreerden.”

Armstrong beweerde ook dat Coinbase tot nu toe wereldwijd ongeveer 25 miljoen klanten heeft bediend. Ze faciliteerde het kopen en verkopen van meer dan $ 150 miljard aan cryptocurrency. Coinbase beheert ongeveer dagelijks $ 10 – $ 20 miljard aan cryptocurrency activa voor klanten.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin