Coinbase lag tijdelijk stil door drukte

Vanwege extreme drukte in het verhandelen van bitcoins, heeft het Amerikaanse handelplatform Coinbase de transacties tijdelijk platgelegd. De dienst is inmiddels weer online. Het bedrijf heeft een speciale statuspagina waar iedereen kan controleren of de dienst volledig functioneert.

Bij Coinbase is het ook mogelijk om bitcoins te beheren, een nadeel hier aan is, dat als de dienst offline gaat ook niemand bij zij bitcoins of andere cryptocurrencies kan. Experts als Andreas M. Antonopoulos zijn van mening dat iemand die bitcoins bij Coinbase bewaard deze niet echt in bezit heeft. Bij ‘echte’ wallets zoals de Trezor heeft een gebruiker zelf de private key in handen en heeft daarmee direct toegang tot de bitcoins in de blockchain.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin