Coinbase heeft 7 miljoen gebruikers

De Amerikaanse bitcoin dienst Coinbase heeft 7 miljoen registreerde gebruikers. Een gebruiker van het online webforum Reddit schat dat er ongeveer per dag 15.000 nieuwe gebruikers zich aanmelden bij de dienst.

Coinbase is vooral populair in Verenigde Staten. Belgische gebruikers kunnen gebruik maken van de dienst door te betalen met een bankoverschrijving. Het Europese BTC Direct biedt Belgische consumenten echter de mogelijkheid om snel te betalen met Bancontact (voorheen Mister Cash).

Wat is bitcoin precies?

Bitcoin is een digitale munt, ook wel cryptovaluta of cryptocurrency genoemd, die speciaal ontworpen is om online betalingen te verrichten die niet omkeerbaar zijn. Transacties in bitcoins worden gecontroleerd en geregistreerd via een proces dat mining genoemd wordt. Dit proces creëert ook weer nieuwe bitcoins, waardoor inflatie optreedt zonder tussenkomst van een bank of gecentraliseerde instelling. Bitcoins worden verhandeld voor andere valuta op marktplaatsen, of kunnen worden gebruikt om direct aankopen te doen of betalingen te verrichten. In dat geval worden de bitcoins van een persoonlijk account, de wallet, direct overgemaakt naar een ontvangend Bitcoin-adres.

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin