Cloud mining met Genesis Mining – deel I

Bitcoins en andere cryptocurrencies ontstaan bij het proces wat in het Engels “mining” wordt genoemd. Mining is in feite het valideren en vastleggen van de betalingen die in het Bitcoin netwerk plaatsvinden. Voor het valideren en vastleggen krijgen de miners een beloning, namelijk ‘nieuwe’ munten.

Een aantal jaar geleden was het mogelijk om met een normale thuiscomputer nog cryptocurrencies te minen, inmiddels is dit niet meer rendabel en vraagt het minen van cryptocurrencies serieuze investeringen op het gebied van hardware aanschaffen en stroomvoorzieningen. In veel gevallen kiezen mensen dus voor het kopen van cryptocurrencies. Toch zijn er ook alternatieven te bedenken zoals het zogenaamde “cloud mining”. Persoonlijk hebben wij hier nog geen ervaring mee en in de reeks Cloud Mining zullen wij dit gaan onderzoeken. Let op: deze reeks is dus een onderzoek naar dit fenomeen, beschouw dit niet als advies. Doe altijd zelf onderzoek.

Genesis Mining

Er zijn verschillende bedrijven en organistaties die zogenaamde cloud mining contacten aanbieden, de meest bekende lijkt de partij Genesis Mining te zijn. We melden ons aan via de website en met de code: “08pAiU” krijgen we 3% korting op ons eerste ‘contract’. Op dit moment biedt het bedrijf drie verschillende mining contracten aan voor het minen van cryptocurrencies, namelijk: Zcash mining, Ether mining en Monero mining. We kiezen de tweede optie (Ether mining) en kopen een contract voor het minen van ethers, de brandstof en valuta van het Ethereum netwerk.

We bestellen 2 MH/s en betalen hier 60 Amerikaanse dollars voor, met de huidige wisselkoers en de transactiekosten zo’n € 53,88. Om het contract te betalen zijn er verschillende betaalopties zoals creditcard (VISA en MasterCard) of bitcoin. Om uiteindelijk te kunnen kijken of het ‘slimmer’ was om ethers te kopen of te gaan ‘cloud minen’ kopen we ook voor € 53,88 ethers bij de website BTC Direct en bewaren deze op een veilige hardware wallet. Het aantal ethers dat we ontvangen is: 0.17778155 ETH.

Zoals in bovenstaande afbeelding te zien, kunnen we de 2 MH/s gebruiken om verschillende cryptocurrencies te minen. We zullen voor dit onderzoek alleen ETH minen, daar gaat dus de volledig bestelde rekenkracht heen.

Volgende keer

Volgende week zullen wij deel II publiceren in de reeks van “Cloud Mining” en maken we een tussentijdse balans op. De reeks zal naar verwachting ongeveer een jaar duren. Let op: deze reeks is dus een onderzoek naar het fenomeen cloud mining, beschouw dit niet als advies. Doe altijd zelf onderzoek voordat je in iets investeert.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin