Chinese overheid dwingt bitcoinbeurzen in Beijing te stoppen met handel

In Beijing hebben verschillende bitcoinbeurzen te horen gekregen dat ze verplicht moeten stoppen met het verhandelen van bitcoins en andere cryptocurrencies. De beurzen mogen vanaf deze week ook geen nieuwe klanten meer aannemen.

Het bevel om te stoppen lijkt afkomstig te zijn van een Chinese overheidsinstelling. In het bevel zouden de bitcoinbeurzen ook worden verplicht om alle gebruikersgegevens en handelsdata op dvd’s op te slaan en naar de overheid te sturen, zo meldt de site Motherboard. Grote beurzen als BTCChina, OKCoin en Huobi hebben aangegeven naar het bevel te luisteren en zullen de handel binnenkort stil leggen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin