Chili gebruikt de Ethereum Blockchain om energiegegevens bij te houden

Chili zal de blockchain van ethereum gebruiken als een manier om statistieken van de energiesector vast te leggen, zo meldde de regering donderdag. 

De Nationale Energiecommissie, die deel uitmaakt van het ministerie van Energie, gaat gegevens vastleggen in Ether’s public ledger om de beveiliging, integriteit, traceerbaarheid en het vertrouwen te vergroten.

De commissie vreest met name dat haar databases kunnen worden gehackt en gemanipuleerd. De op ethereum gebaseerde aanpak vertegenwoordigt een alternatieve methode voor gegevensopslag, aangezien het distribueren van gegevens tussen een groot aantal ethereum nodes helpt om die zorg te verlichten.

De commissie is al begonnen met het vastleggen van gegevens op de blockchain inclusief informatie over geïnstalleerde zonnepanelen, gemiddelde marktprijzen, marginale kosten, koolwaterstof-prijzen en naleving van wetten die vereisen dat hernieuwbare energiebronnen een bepaald aandeel elektriciteitsopwekking vertegenwoordigen.

Na deze eerste fase van het project, bekend als “Energia Abierta” of “Open Energie”, zal de commissie de resultaten bestuderen en deze delen met andere bedrijven en overheidsinstanties in de sector.

Susana Jimenez, minister van Energie van Chili, zei in een verklaring:

“We zijn geïnteresseerd in het gebruiken van deze technologie van een concept naar een concrete toepassing, door de deskundigen van wereldklasse wordt Blockchain beschouwd als de meest ontwrichtende technologie van het afgelopen decennium. Het is goed dat dit in Chili onderdeel kan worden van het dagelijks leven in de komende jaren.”

De beslissing van de commissie om een open blockchain zoals ether te gebruiken, in tegenstelling tot een zogenaamd netwerk met toestemming, valt op. De verklaring waarom gekozen is voor de blockchain legt uit dat het hebben van “honderdduizenden servers” die de gegevens authenticeren, het betrouwbaarder en moeilijker te veranderen maakt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin