Chainlink (LINK) koopt u nu op cryptocurrency app BLOX

Vanaf vandaag kunt u ook  Chainlink (LINK) kopen met de cryptocurrency app BLOX. Chainlink is één van de meest populaire altcoins van dit moment. Vrijwel dagelijks leest u nieuws over het team achter de munt of de cryptocurrency zelf.

Wat is Chainlink?

Chainlink is een platform dat in juni 2017 is opgezet. Het doel van Chainlink is om de werking van smart contracts te verbeteren door middel van een decentraal Oracle-netwerk dat draait op blockchaintechnologie. Via oracles is het mogelijk om externe data in een smart contract te laden.

Voorheen kon dat ook, maar moest dat handmatig gebeuren. En dan krijgt u het probleem van single point of failure, u weet namelijk niet of u iemand kan vertrouwen die de data invoert.

Een oracle vormt dus de link (ha, daar heeft u de naam!) tussen de buitenwereld en een smart contract. Verschillende blockchainprojecten en cryptobedrijven maken nu al gebruik van de oplossing.

Hoe zit het met de token?

LINK is een token op het Ethereum netwerk. De munt van Chainlink heeft dus niet een volledig zelfstandige blockchain, maar dat hoeft ook niet. Veel smart contracts zijn namelijk gebouwd op het netwerk van Ethereum, en daarom is het ook handig dat Chainlink op dezelfde blockchain werkt.

Chainlink komt regelmatig in het nieuws met nieuwe samenwerkingen, en dat heeft ook invloed op de prijs. De interesse naar Chainlink en de LINK-token stijgt, waardoor LINK zich mag scharen in de top 20 grootste cryptomunten.

Opvallend detail: LINK is een van de weinige altcoins die het hoogtepunt van 2018 al heeft overtroffen! In mei 2019 bereikte LINK een waarde van 1,39 dollar. Dat is hoger dan het vorige toppunt van januari 2018, toen LINK een prijs van 1,22 dollar bereikte.

Wat is BLOX?

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor uw smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of u nu voor een euro koopt of duizend euro ertegenaan smijt, u bepaalt uw inleg. En ben u uw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar uw eigen bankrekening. Meer weten? Check hier de website van BLOX.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin