CEO Twitter en Square: Bitcoin word hét wereldwijde betaalmiddel

Jack Dorsey, CEO van Twitter en het betaalplatform Square, deed gisteren een zeer positieve uitspraak over bitcoin. Hij vertelde de Londen Times dat hij gelooft dat er binnen tien jaar één wereldwijde currency zal zijn; bitcoin.

Het is een groot verschil met de uitspraken van de G20. Zij gaven aan bitcoin en andere crypto’s juist niet als betaalmiddel te zien maar als vermogen. Dorsey stelt dat hoewel de munt op dit moment nog niet geschikt is als betaalmiddel, hij wel denkt dat dit de toekomst zal zijn.

Dorsey wordt in de technische wereld als een soort goeroe beschouwd. Zo heeft meegeholpen om het social media platform Twitter vorm te geven dat nu ruim 300 miljoen gebruikers heeft. Hiernaast is hij ook CEO van het betaalplatform Square dat actief is in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Het platform kondigde vorige maand aan dat men binnenkort, via de app, bitcoin kan aan- en verkopen.

“We support bitcoin because we see it as a long-term path towards greater financial access for all — This is a small step,” aldus Dorsey.

Vertaling van news.bitcoin.com vrij vertaald door redactie.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin