CEO Facebook onderzoekt cryptocurrencies voor decentralisatie

Facebook-CEO Mark Zuckerberg kondigde donderdag aan dat hij van plan is om cryptocurrencies en andere decentraliserende technologieën te bestuderen als onderdeel van een groter bod om de socialenetwerkdienst te verbeteren die hij mede-oprichtte.

In een Facebook-bericht, schetste Zuckerberg wat hij persoonlijke uitdagingen voor het komende jaar noemde, waarbij hij opmerkt dat men de “positieve en negatieve aspecten” van cryptocurrency en encryptie moet bestuderen.

Zuckerberg ging verder met op te merken dat zijn thema voor dit jaar is om zich te concentreren op “het oplossen van belangrijke kwesties” in technologie, media en overheid. “Ik kijk er naar uit om groepen experts samen te brengen om deze onderwerpen te bespreken en te helpen werken”, schreef hij.

“There are important counter-trends to this – like encryption and cryptocurrency – that take power from centralized systems and put it back into people’s hands…I’m interested to go deeper and study the positive and negative aspects of these technologies, and how best to use them in our services.”Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin