Cardano is de thuisbasis van de Ada cryptocurrency, die kan worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van digitale waarde. Dit digitale geld zou wel eens de toekomst van geld kunnen vertegenwoordigen, wat snelle, directe overdrachten mogelijk maakt die gegarandeerd veilig zijn door het gebruik van cryptografie.

Cardano is meer dan alleen een cryptocurrency, het is ook een technologisch platform dat in staat is om financiële applicaties te draaien die dagelijks worden gebruikt. Het platform wordt in lagen opgebouwd. Hierdoor heeft het systeem de flexibiliteit om gemakkelijker onderhouden te worden. Nadat de afwikkelingslaag waarop Ada zal draaien is voltooid, zal een afzonderlijke rekenlaag worden gebouwd om slimme contracten (smart contracts) af te handelen, de digitale juridische overeenkomsten die de toekomstige handel en het bedrijfsleven zullen ondersteunen. Cardano zal ook gedecentraliseerde applicaties of dapps (vergelijkbaar met Ethereum) uitvoeren, services die niet worden beheerd door een enkele partij, maar in plaats daarvan werken op een blockchain.

Cardano kopen

Als je Cardano kopen wilt kunt je dit doen bij verschillende platformen. Persoonlijk hebben wij goede ervaringen met de cryptocurrency exchange Binance waar het mogelijk is om ethers (ETH) om te wisselen voor ADA. We hebben een aparte pagina over Ethereum kopen.

Cardano koers

Hieronder een live weergave van de Cardano koers uitgedrukt in euro. De grafiek hieronder toont de koersontwikkelingen van ADA in de afgelopen drie maanden. De waarde van digitale valuta wordt bepaald door vraag en aanbod op verschillende internationale cryptovaluta beurzen.

Cardano wallet

Het is een optie op ADA te bewaren bij een cryptocurrency exchange, echter ben je dan wel volledig afhankelijk van de beveiliging van de beurs. Een andere mogelijkheid is het downloaden van een wallet. Daedalus is een zeer veilige portemonnee voor de Ada cryptocurrency. Download en installeer het zodat je het kunt gebruiken om jouw Ada veilig op te slaan. Daedalus voegt meer cryptocurrencies toe en ontwikkelt zich in de loop van de tijd, samen met Cardano, om een universele portemonnee, blockchain-applicatieplatform en een app store te worden.

Wat is Cardano?

In de onderstaande video wordt de vraag “wat is Cardano?” uitgebreid beantwoord.

https://www.youtube.com/watch?v=Ja9D0kpksxw

Widget Image
Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.