bunq Premium de Spotify voor bankzaken

De Nederlandse bank bunq heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd onder de naam bunq Premium. Voor een vastbedrag van € 7,99 per maand kun je onbeperkt gebruik maken van diensten van de bank. Met dit nieuwe businessmodel neemt bunq dezelfde strategie aan als diensten zoals Spotify en Netflix. Oprichter van bunq Ali Niknam zei het volgende:

Onze gebruikers willen volledig vrij zijn om te doen en laten wat zij willen. Bij bunq bieden wij die vrijheid, net zoals Spotify dat doet voor muziek en Netflix voor series en films.

Whatsapp betaalverzoeken

Met Whatsapp betaalverzoeken kunnen bunqers realtime betaalverzoeken delen via e-mail, Whatsapp of Telegram. Ontvangers van de link betalen via iDEAL, waarbij het geld direct op de rekening van de bunqer staat – ongeacht de bank waarmee wordt betaald. Bij toepassingen zoals Tikkie duurt het ontvangen van het geld momenteel nog een werkdag, afhankelijk van de bank van de betaler.

Eerste bank met SDKs

In het verlengde van bunq’s API, waarmee bunq een primeur had in de bancaire wereld, is bunq nu tevens de eerste bank die Software Development Kits voor haar API heeft uitgebracht (https://github.com/bunq). Software- ontwikkelaars kunnen per direct aan de slag met SDKs in Java, C#, Python en PHP. Hiermee wordt het veel aantrekkelijker en gemakkelijker om nieuwe toepassingen en apps voor het bunq platform te ontwikkelen.

Bitcoin bunq wallet

Op het forum van bunq, het zogenaamde “bunq Together” wordt al langer gesproken over een mogelijke bitcoin wallet die ontwikkeld is door de bank. De discussie is hier te volgen.

Naast premium blijft bunq een gratis variant aanbieden van haar service: bunq free. Gebruikers die alleen een online bankrekening willen kunnen met bunq free alle voordelen van bunq ervaren, zonder een kaart te moeten gebruiken.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin