Budgetheat.eu: aanvaard bitcoin al sinds 2012

Bij de mensen achter Budgetheat.eu is digitale valuta al lang geen onbekend terrein meer. Bitcoins worden al sinds 2012 geaccepteerd in al hun webwinkels. Verwarmingsinstallaties of onderdelen kopen met bitcoins? Dat kan inderdaad op Budgetheat.eu.

Het verhaal

Ongeveer twee jaar geleden begon men bitcoins te accepteren als betaalmiddel, nadat ze met bitcoins in aanraking zijn gekomen door een kennis die er vol lof over sprak. Eerst verliepen de betalingen nog via MtGox, daarna via Walletbit (een dienst die ondertussen niet meer bestaat) en tot slot werd overgeschakeld naar de payment service provider CoinPayments. De betaaldienst van Coinpayments is thuis is digitale valuta. Intussen ondersteunen ze maar liefst meer dan 50 digitale munten, waaronder Litecoin, Dogecoin, Blackcoin en Darkcoin. Coinpayments is een Canadese payment service provider (vergelijkbaar met Paypal) welke allerlei digitale valuta accepteert. Coinpayments accepteert ook betalingen via Paypal.

Over de omschakeling naar Coinpayments.net zijn alleen maar lovende woorden te horen. De dienst tracht het makkelijker te maken voor webwinkels om digitale valuta als betaalmiddel te accepteren en stelt daarvoor diverse ondersteuning ter beschikking zoals bijvoorbeeld Shopping Cart Plugins, Facturatiemodules, Checkout Buttons, enz …

Als Webshop eigenaar ontvang je alle digitale munten zonder dat deze omgezet worden. Omzetten kan via een exchange zoals Cryptsy (bestaat niet meer). Eens alle digitale cryptomunten zijn omgezet naar Bitcoins kan je eenvoudig een dienst zoals Bitonic gebruiken voor de uitbetaling op je bankrekening. Wist je dat je dit zelfs ook op onze website BitcoinBelgie.be kan doen op deze pagina (optie ‘bitcoins verkopen’)? Bitonic heeft eveneens een module voor webwinkel eigenaars waarmee bitcoins kunnen aanvaard worden als betaalmiddel en omgezet kunnen worden naar euro’s indien je dit zou willen.

Over Budgetheat.eu

Budgetheat.eu

Budgetheat.eu

Budgetheat is al twintig jaar actief op het gebied van elektrische vloer- en opritverwarmingssystemen, thermostaten en regelingen. Op al hun webwinkels worden digitale munten aanvaard:

Budgetheat informeert graag hun klanten over Bitcoins en doet dat met deze informatiepagina op hun webwinkels.

Wat we zelf onthouden van het verhaal

Veelal worden bitcoins slecht onthaalt bij webwinkel eigenaren. Meestal is dit ook het gevolg van verkeerde informatie of een gebrek aan kennis, iets wat begrijpelijk is vanwege deze nieuwe technologie. Budgetheat.eu is een ander verhaal: zijn accepteren bitcoins al sinds 2012 toen Bitcoin nog niet echt bekend was bij het grote publiek. Toen waren de handelsbeurzen en diensten nog heel erg beperkt in aantal, maar het toont wel aan dat het mogelijk is en in de toekomst alleen maar eenvoudiger zal worden naarmate meer en meer betaaldiensten bitcoins zullen gebruiken.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin