BTC Direct nieuwsupdate week 42

Een nieuwe week en dus tijd voor de nieuwsupdate! De grote cryptocurrencies zaten de afgelopen dagen flink in de lift, maar naast de koersstijgingen is er ook ander nieuws om aandacht aan te besteden.

Studenten krijgen ethers
Investeren en beleggen in ethers is voor velen niets nieuws, echter het ‘verdienen’ van ethers is iets wat we nog niet vaak zien. Een Australische universiteit lijkt daar nu verandering in te willen brengen met een nieuw loyaliteitsprogramma voor haar studenten. De universiteit werkt hiervoor samen met de startup LoyaltyX. Studenten krijgen voor elke tien transacties die zij doen, vijf dollar in ethers.

Metropolis hard fork
De Metropolis hard fork lijkt geslaagd te zijn, dit werd ook gevierd op Twitter door Vitalik Buterin, de bedenker van Ethereum. De Metropolis hard fork is onderdeel van de Ethereum roadmap, Metropolis is hierin het derde onderdeel en bestaat uit de fases: Byzantium en Constantinopel.

De hard fork brengt verschillende verbeteringen met zich mee op het gebied van programmeren en veiligheid. In de upgrade zit ook het nieuwe “Zero Knowledge Proofs functionaliteit” ofwel zkSNARKS. Met deze toepassing is het mogelijk geworden om anoniemer transacties uit te voeren op het netwerk.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin