BTC Direct nieuwsupdate week 38

Bitcoin bounces back up
De afgelopen week werd de weerbaarheid van Bitcoin nogmaals duidelijk. Ondanks hevige tegenwinden vanuit China en onzinnige uitspraken van de CEO van een van de grootste banken ter wereld kwam bitcoin ijzersterk terug van een flinke dip.

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan, zei onder andere dat Bitcoin fraude is en dat hij zijn werknemers zou ontslaan als ze in bitcoins zouden traden. De uitspraken van Dimon illustreren niet alleen zijn onwetendheid maar ook de hypocrisie van het huidige bankwezen. Op het moment dat de koers kelderde kocht JPMorgan namelijk flink wat Bitcoin XBT in. Weliswaar voor klanten maar toch… Nog niet overtuigd? Hier vind je meer verbazingwekkende feitjes.

Chinese geruchtenmolen
De situatie in China houden we nauwlettend in de gaten. Het ene na het andere gerucht wordt de wereld in geslingerd maar het blijft moeilijk om de informatie echt te valideren. Worden ICO’s echt verboden of slechts gereguleerd? Blijven de exchanges voorgoed gesloten of komen ze gereguleerd (of genationaliseerd) weer terug? Zodra er meer, betrouwbare informatie voor handen is zullen we jullie dit zo snel mogelijk laten weten.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin