BTC Direct gaat next level

BTC Direct heeft zaterdagavond haar migratietraject voltooid. Van dedicated servers in Frankfurt zijn we overgestapt naar een 100% Nederlandse hosting partner. Hiermee benadrukken wij nogmaals de privacy van onze gebruikers voorop te stellen terwijl we tegelijkertijd kunnen opereren op state-of-the-art infrastructuur. Om dit te verwezenlijken zijn we een partnership aangegaan met Uniserver B.V.

btcdirect logoEen half jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe hosting partner. Kernwaarden bij deze zoektocht waren maatwerk,schaalbaarheid en privacy. Vanuit privacy-overwegingen werd al snel besloten dat we onze servers het liefst volledig in Nederland draaien.

Vanuit technisch perspectief wilden we graag veel dingen kunnen customizen voor maximale performance en security. We wilden graag redundant opereren en het liefst over meerdere fysieke datacenters in Nederland. We zochten een partner die aan alle normen voldoet omtrent informatiebeveiliging en protocollen. De zoektocht naar een Infrastructure as a Service (IaaS) dienstverlener waar we met een Hypervisor zelf onze infrastructuur kunnen opbouwen en schalen was een feit.

Onze keuze
Uniserver! Uniserver is een corporate dienstverlener met de juiste oplossing en het juiste track record. Ze leveren met IaaS de bouwstenen (CPU, RAM, disks, VLANS) die nodig zijn
om een hoogwaardige infrastructuur mee op te bouwen. Nadat zij duidelijk commitment naar ons toe hebben uitgesproken werd in November de overeenkomst ondertekend en zijn we begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Dit weekend was het dan eindelijk zo ver. De migratie is voltooid!

De samenwerking
Door onze samenwerking met Uniserver draaien we nu redundant op de best mogelijke hardware, gekoppeld aan een bewezen netwerk genaamd Unistructure. Dit netwerk heeft directe verbinding naar AMS-IX en de NL-ix peering. Het verbindt middels een glasvezelnetwerk Uniserver’s server suites gespreid over 3 datacenters: Telecity Amsterdam 3 en 5, en het Cofely datacenter in Maastricht. Uniserver gebruikt Agrade hardware van oa. HP en Juniper. De borders van dit netwerk zijn beschermd met Juniper Next Gen Firewalls en DDOS maatregelen. Lees meer op uniserver.nl

Garanties
We hebben nu meer garanties dan voorheen. De belangrijkste daarvan is het feit dat er geen buitenlandse partijen bij onze servers zijn betrokken en dus geen buitenlandse overheden bij de infrastructuur horen te komen. Al onze core activiteiten draaien nu bij Uniserver: webservers, databases en bitcoin servers.

Ook hebben we dit moment aangegrepen om een nieuwe Next Gen Firewall toe te voegen aan onze setup. Met de juiste SLA en licenties hebben we nu theoretisch een zeer hoge availability. Het moge duidelijk zijn dat wij kosten noch moeite besparen om de toonaangevende positie die BTC Direct in Europa heeft verworven te behouden. Graag zijn wij u binnenkort weer van dienst op www.btcdirect.eu!

[btcdirect]
[Trezor]

Het Unistructure netwerk:
btc direct unistructure netwerk

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin