Britse moskee ontvangt crypto donaties

Een in Oost Londen gevestigde moskee heeft £13.983 pond aan crypto donaties ontvangen tijdens Ramadan. Dit vergeleken met maar £3.460 pond aan contante donaties.

Erkin Guney voorzitter van de moskee zegt hierover:

“Veel bezoekers van de moskee waren in eerste instantie sceptisch over het accepteren van cryptocurrency. Maar het feit dat er vier keer zoveel donaties van cryptocurrency zijn ontvangen laat zien hoe belangrijk het is om open te staan ​​voor deze nieuwe digitale valuta.”

Crypto donaties werden niet alleen verstuurd vanaf londen maar ze kwamen van over de hele wereld. Volgens de heer Guney was er zelfs één met een waarde van £5.200 pond. In totaal zijn er 24 crypto donaties gedaan, deze zijn inmiddels allemaal omgezet naar fiat. Dit is de allereerste keer in de wereld dat een religieuze instelling cryptocurrency heeft geaccepteerd. Daarnaast is er een debat gaande binnen de islam over de vraag of cryptocurrencies zijn toegestaan ​​door hun religieuze wetten. Als crypto’s worden toegestaan binnen de Islamitische wetten dan biedt het een groot voordeel. Door het een internationale karakter kunnen moslims waar misschien geen moskee in de buurt is op afstand doneren aan de Britse moskee en daarmee voldoen aan hun religieuze verplichtingen.

Geen enkele kerk of gebedsplek heeft zover al crypto donaties geaccepteerd voor zover wij weten. Echter zijn crypto donaties al wel geruime tijd in gebruik bij hulporganisaties, ze accepteren bijvoorbeeld bitcoin en ook andere crypto’s. Unicef ​​wil nu zelfs crypto aanhouden in plaats van meteen verkopen voor fiat, wat een primeur zou kunnen zijn voor elke grote organisatie. In een overzicht van hun cryptocurrency en blockchain projecten zei Unicef ​​onlangs:

“Men kan zich een wereld voorstellen waarin farmaceutische bedrijven of telefoon providers betalingen in Bitcoin accepteren. Hierdoor kunnen internationale organisaties die deze coin bezitten ze rechtstreeks weer investeren. Daarnaast biedt het degene die doneren inzicht in waar hun middelen zich bevinden en hoe het wordt gebruikt.”

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin