Blog op Lighting Netwerk verwerkt 20.000 Bitcoin micro betalingen in 7 maanden

Weinig projecten hebben evenveel gedaan om crypto micro betalingen te promoten als het 1 jaar oude Yalls (https://yalls.org/). Dit is een blog gemaakt door Lightning Labs ontwikkelaar Alex Bosworth. Hij verklaarde dat van april tot begin november bijna 20.000 Yalls transacties met het Lightning Netwerk zijn verwerkt. Het Lightning Netwerk is een bitcoin schalings oplossing die microbetalingen mogelijk maakt door ze van de blockchain te halen. Hierdoor kunnen veel van de netwerk transactie kosten buiten beschouwing worden gelaten.

Het kost ongeveer één cent om een ​​artikel van Yalls te lezen, een halve cent om een ​​reactie achter te laten op een bericht en 10 cent om te reageren op een bericht met een emoji. Het publiceren van een artikel is gratis.

Bosworth vertelde hierover:
“Het mooie van micropayments is dat het de anonimiteit op het web terugbrengt. Ik ben echt fan van het idee dat je identiteit niet gebonden hoeft te zijn aan een gebruikersnaam en wachtwoord.”

Users kunnen hierbij gebruik maken van het Lightning knooppunt en de  kanalen van Yall en dit zonder zelf een Lightning knooppunt te hebben. Alls de user misschien nog geen eigen wallet heeft dan kan dit via de Yalls app pagina.

Door dit netwerk konden bijdragers 170 nieuwe artikelen posten van juli tot begin november 2018. Terwijl de lezers 675 emoji reacties en 194 gewone reacties betaalden. Bovendien hebben schrijvers in dezelfde periode ten minste 432 keer hun crypto beloningen opgeëist. Sommige schrijvers opereren al enkele maanden een eigen kanaal, en volgens Bosworth verdienen ze ongeveer $ 5 per maand aan fees. Hoewel je hier nauwelijks rijk van wordt benadrukt het wel hoe betrokken het lezerspubliek is bij het platform.

Omdat Bosworth deze blog als een hobby heeft gemaakt promoot hij deze verder niet. Maar het is toch duidelijk dat het voor bitcoin fans interessant is.

“In het begin van de site waren er problemen om het knooppunt online te houden. Als het knooppunt offline ging, kon je geen artikelen lezen of iets op de site doen. Ik moest echt op het knooppunt letten, “zegt Bosworth. “Na verloop van tijd ben ik teruggegaan naar LND [Lightning Network Daemon] en nu is het knooppunt vrij stabiel.”

Aan de andere kant erkent Bosworth dat het jaren zal duren voordat dit soort financiering gebruikt kan worden door professionele media. Te weinig mensen weten hoe ze een lightning cryptocurrency wallet of knooppunt moeten gebruiken. Bovendien kost het synchroniseren van wallets en knooppunten met de site zelf tijd om online te komen.

Volgens Bosworth waren de lezers “behoorlijk vergevingsgezind” wanneer er problemen waren met de verwerking. Maar “als je $ 20 per maand gaat vragen, moet je een hogere service kwaliteit bieden, zodat er nooit bugs zijn”, zegt hij.

Eraan toevoegend dat betrouwbare infrastructuur voor snelle betalingen de enige manier is waarop lezers gebruik maken van crypto micro betalingen.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin