Bitwala wallet implementeert SegWit

Het bedrijf Bitwala heeft de ondersteuning voor SegWit toegevoegd aan haar wallet Diest. SegWit is een technische verbetering van de Bitcoin Blockchain die de weg openmaakt voor goedkopere transacties. Het is nu beschikbaar voor alle 60000 gebruikers van de wallet.

Overzicht

Segregated Witness werd geactiveerd op het Bitcoin Network op 24 augustus 2017 (met blok # 481824 om precies te zijn). Sindsdien is de acceptatie gestaag toegenomen en maakt Segwit-transactie op het moment van schrijven ongeveer 12% uit van alle Bitcoin-transacties.

De voordelen van SegWit zijn tweeledig. Ten eerste maakt het slimmer gebruik van de beperkte ruimte op de Bitcoin Blockchain, wat resulteert in lagere tarieven voor transacties. Ten tweede bereidt SegWit de basis voor toekomstige ontwikkelingen van het Bitcoin-netwerk, met name tweede-laag-upgrades zoals het Lightning Network.

Toekomstblik

Het volledige potentieel van de SegWit-upgrade zal zich ontvouwen naarmate meer en meer deelnemers aan het ecosysteem hun systemen bijwerken. Hoewel de transactiekosten met SegWit worden verlaagd, blijven gebruikers de huidige kosten betalen omdat Bitwala’s betalingsprocessor SegWit nog moet activeren. Het bedrijf verwacht dat de upgrade in Q1 2018 zal plaatsvinden.

SegWit uitgelegd

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin