BitTorrent brengt eigen token uit op netwerk TRON

Het peer-to-peer (P2P) protocol BitTorrent kondigde op 3 januari 2018 aan er een BitTorrent token (BTT) wordt geïntroduceerd. Met deze token kunnen gebruikers sneller downloaden dan ze normaal zouden kunnen. Het bedrijf BitTorrent is medio 2018 door Tron overgenomen. De bijbehorende token is nu geselecteerd als eerste token dat gebruik maakt van het Binance Launchpad.

Tron nam vorig jaar in juli BitTorrent over en deze overname werd toen in een blog aangekondigd. Destijds legde Tron uit dat ze gaan werken vanuit het kantoor van Tron in San Francisco en Bittorrent. Tron zou helpen om belangrijke bedrijfsontwikkelingen en partnerschappen aan te gaan. 

De CEO van BitTorrent en oprichter van Tron, Justin Sun, zegt hierover:

“De token van BitTorrent is de eerste in een reeks stappen om een gedecentraliseerd internet te maken. In een gigantische stap kan de BitTorrent client nu samenwerken met de blockchain technologie. Op die manier introduceert het cryptocurrency  bij honderden miljoenen gebruikers over de hele wereld. Dit stelt een nieuwe generatie content makers in staat stellen om hun content rechtstreeks naar anderen op internet te distribueren. “

In een blogpost geschreven door het Tron team lichten ze toe dat de BitTorrent Foundation het token BTT zou afgeven met een native TRC-10 compatibiliteit. De token beweert gebruikers te helpen om het maximale uit hun internet snelheden te kunnen halen. Het is ook beschikbaar voor Binance gebruikers die niet in de Verenigde Staten wonen.

Over de ontwikkeling zegt de Binance CEO, Changpeng Zhao het volgende:

“We hebben Launchpad gemaakt om ondernemers te helpen hun beste projecten te lanceren en om meer gebruiksmogelijkheden voor de industrie te brengen. BitTorrent is een gedecentraliseerd project van nature, met een groot gebruikersbestand, dat nu een nieuwe token aan hun gebruikers aanbiedt. Via Launchpad heeft BitTorrent een betere toegang tot bronnen binnen het Binance-ecosysteem. Dit wordt een case study voor bestaande projecten. “

Binance Launchpad: Elke maand 1 crypto token promoten

Door middel van het Binance Launchpad probeert Binance het bewustzijn en de bekendheid van verschillende blockchain projecten te vergroten.

Binance zegt over het peer-to-peer-netwerk van BitTorrent en de TRON blockchain dat het de gebruikers van beide bedrijven gaat helpen aan een token economie. Het platform biedt namelijk naast het helpen van BitTorrent-gebruikers om sneller te kunnen downloaden, ook de mogelijkheid activiteiten te stimuleren die leiden tot een betere bestandsdeling en langere seeding (delen) periode.

Op het moment van schrijven is TRON (TRX) de op tien na grootste cryptocurrency volgens de marketcap en wordt gewaardeerd op $ 0,022618 op CoinMarketCap.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin