BitPay heeft vorig jaar meer dan een miljard dollar aan crypto betalingen verwerkt

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto betaling processor BitPay zegt dat het vorig jaar meer dan één miljard dollar aan transacties heeft verwerkt. Het bedrijf kondigde dit woensdag (17 januari) aan en zei dat dit de tweede opeenvolgende keer is dat het in zijn ruim zeven jarig bestaan ​​de miljard dollar heeft bereikt.

Stephen Pair, mede-oprichter en CEO van BitPay zegt hierover:

“Om voor een tweede jaar op rij meer dan een miljard dollar te verwerken ondanks de grote prijsdaling van bitcoin. Dit toont aan dat bitcoin echte problemen  over de hele wereld oplost”

Het bedrijf gaf aan nog meer hoogtepunten te hebben bereikt afgelopen jaar zoals dat de business-to-business een jaarlijkse omzetgroei van ongeveer 255 procent liet zien. Onder de bedrijven die crypto betalingen accepteert zijn ook advocatenkantoren, datacenters en IT-leveranciers.

Opvallende nieuwe klanten die in 2018 werden toegevoegd, waren onder meer Dish Networks, HackerOne en de Amerikaanse staat Ohio. Ohio was de eerste Amerikaanse staat die het mogelijk maakte belasting te betalen in bitcoin. Het bedrijf voegde ook vorige jaar Bitcoin Cash (BCH) en stablecoins: Circle (USDC), Gemini (GUSD) en Paxos (PAX) toe aan het platform. Maar ze zeggen wel dat de focus nog steeds op bitcoin (BTC) ligt aldus de aankondiging.

“Bitcoin staat bekend over de hele wereld en we zijn nog steeds extreem optimistisch over bitcoin en het bitcoin ecosysteem,” zei BitPay hoofd van product Sean Rolland.

In de loop van vorig jaar heeft BitPay ook $ 40 miljoen opgehaald in een Serie B financieringsronde. Waardoor het totale geïnvesteerde vermogen tot nu toe op meer dan $ 70 miljoen komt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin