Bitmain sluit kantoor in Nederlandse hoofdstad Amsterdam

Bitmain Technologies heeft ervoor gekozen om haar activiteiten in Nederland te verminderen. Dit staat in een verklaring van 14 januari van de cryptocurrency miner gigant.

Onderdeel van langetermijnvisie

Afgelopen november kondigde Bitmain al een reeks van kostenbesparende maatregelen aan. Zo is het ontwikkelingscentrum voor blockchain in Israël gesloten. De reden hiervoor is een verandering van de langetermijnvisie van het bedrijf. Nu wordt op basis van deze aangepaste visie dan ook het kantoor in Amsterdam gesloten. Het bedrijf heeft naar verluidt ernstig geleden als gevolg van de verminderde winstgevendheid van het minen van bitcoin. De prijs van bitcoin (BTC) is momenteel rond de $ 3.600.

Bitman zelf zegt hierover:

“We zijn bezig een duurzaam, schaalbaar bedrijf op te bouwen en passen daarom onze activiteiten en medewerkers aan. We concentreren ons echt op dingen die essentieel zijn voor onze missie en niet op randzaken”

Meer ontslagen volgen

De beslissing om Israël te verlaten heeft de geruchtenmolen omtrent Bitmain flink aangewakkerd. Zo gaat het gerucht dat ze een veel groter deel van het personeel willen ontslaan dan de huidige twee kantoren. Ze zouden van plan zijn om meer dan de helft van de in totaal 2.500 werknemers te willen ontslaan. Het bedrijf heeft de geruchten nog niet bevestigd. Andere bronnen zeggen dat ze ook problemen hebben met de Initial Public Offering (IPO) die ze willen uitvoeren op de beurs van Hong Kong. Deze aandelen emissie zou niet kunnen door de onzekerheid in de regelgeving.

Naast het sluiten van de kantoren gaat ook het management van Bitmain veranderen. De 2 huidige CEO’s Jihan Wu en Micree Zhan Ketuan krijgen een voorzitters positie. En de positie van CEO gaat naar de huidige directeur van product engineering Wang Haichao.

Vorige week heeft Bitmain ook de ambitieuze mining activiteiten verder teruggeschroefd op de locatie in Texas, die eerder geschat werd op een investering van $ 500 miljoen. Niet alleen Bitmain heeft het moeilijk in de huidige markt maar ook cryptocurrency exchange Huobi en ConsenSys hebben problemen in deze markt.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin