Bitmain, Roger Ver en Kraken aangeklaagd voor vermeende fraude met Bitcoin Cash Hard Fork

Het in Florida gevestigde United American Corp (UnitedCorp) heeft naar verluidt een rechtszaak aangespannen tegen Bitmain, Bitcoin.com, Roger Ver en de Kraken Bitcoin Exchange. Dit blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 6 december. UnitedCorp beweert dat de verdachten een plan hadden om de controle over te nemen van het Bitcoin Cash (BCH) netwerk.

Het bedrijf

Het bedrijf UnitedCorp is opgericht in 1992 en is een ontwikkeling en management firma. Ze richten zich vooral op de telecommunicatie en Ict sector. Het bedrijf beheert bijvoorbeeld een portfolio van diverse patenten en heeft eigen technologie in telecom, sociale media en de blockchain. UnitedCorp is ook eigenaar en beheerder van de Blockchain Domes stations. Dit zijn toepassingen die warmte leveren voor de landbouw.

De rechtszaak die is aangespannen in het districtsrechtbank in het Zuiden van Florida beweert dat de verdachten gezamenlijk oneerlijke methoden en praktijken hebben gebruikt om het BCH-netwerk te manipuleren ten voordele en ten nadele van UnitedCorp en andere BCH-belanghebbenden.

Rechtzaak:

“UnitedCorp is van mening dat de beklaagden samenwerkten om het Bitcoin Cash netwerk over te nemen na de geplande software update van 15 november 2018. Ze hadden hierbij de bedoeling het netwerk te centraliseren terwijl dit in strijd was met de geaccepteerde standaarden en protocollen van het netwerk.

Na de update was de gemeenschap verdeeld in twee verschillende kampen, namelijk Bitcoin Cash ABC en Bitcoin Cash SV. UnitedCorp stelt dat de gedaagden direct na de upgrade de controle over het netwerk probeerde over te nemen met gehuurde hashing power.

Gifpil:

UnitedCorp beweert ook dat op 20 november het Bitcoin ABC ontwikkelteam een ​​”gifpil” in de blockchain heeft gestopt. Dit zou gedaan zijn door middel van een “Deep Reorg Prevention” om de controle over de blockchain te versterken. En dit zou het beheer van verschillende implementaties van toekomstige netwerkupdates mogelijk maken.

Met het gerechtelijk bevel tegen de gedaagden willen ze dat de waargenomen acties tegen het BCH netwerk  beëindiging worden. Daarnaast zoekt UnitedCorp naar compensatie waarvan de waarde nog tijdens het proces zal worden vastgesteld.

Bitcoin Cash heeft op de dag dat dit bekend werd grote verliezen geïncasseerd. De altcoin is de afgelopen 24 uur met meer dan 20 procent gedaald en handelt volgens de CoinMarketCap rond de $ 103 op het moment van publiceren.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin