Bitcoins zijn te koop bij verschillende wisselkantoren, deze zogenaamde brokers vragen een fee van meestal twee procent op de actuele bitcoin koers. Afrekenen kan gemakkelijk met Bancontact (voormalig MisterCash) of andere betaalmogelijkheden zoals een creditcard. Bent u van plan om veel te investeren in bitcoin? Dan raden wij u aan om een hardware wallet te gebruiken. Dit is de veiligste manier om uw bitcoin en andere cryptomunten veilig mee te beheren.

Bitcoin kopen

Op zoek naar een betrouwbare partner om bitcoin te kopen? Wij raden de Nederlandse website BTC Direct aan, zij zijn gevestigd in Nijmegen. Dit platform is ingericht voor beginnende gebruikers en voor gevorderden. U hoeft ook niet direct een hele bitcoin te kopen, het kan namelijk al vanaf 10 euro!

Er is wel een aantal stappen te doorlopen:

Stap 1: Registreer op btcdirect.eu/nl-be of voor Franstalig op btcdirect.eu/fr-be

U hebt een account nodig om bij BTC Direct bitcoin te kopen. Heeft u nog geen account? Maak er eentje aan door op de knop registreren te drukken. Die vindt u rechtsboven op de homepage. Een account aanmaken bij BTCDirect is zo gebeurd, u kunt vandaag nog aan de slag!

Net als alle bitcoin brokers vraagt ook BTC Direct om uw legitimatiebewijs. Zij streven ernaar om het aan- en verkopen van cryptocurrencies zo eenvoudig mogelijk te maken, niet om anoniem handelen mogelijk te maken. Het kan bijvoorbeeld voor criminelen aantrekkelijk zijn om met gehackte bankrekeningen bitcoins te kopen.

Daarnaast is de kans groot dat er in de nabije toekomst Europese wet- en regelgeving komt om dit soort praktijken te voorkomen. Om te zorgen dat dit voor klanten soepel verloopt hanteert BTC Direct nu al een helder KYC-beleid (know-your-customerbeleid).

Uw gegevens worden bij veilig opgeslagen op een offline encrypted harde schijf. Deze is dus alleen beschikbaar voor geselecteerde medewerkers van BTC Direct en worden ook niet gedeeld met derde partijen.

Stap 2: Maak een bitcoin wallet aan

Naast een account bij BTC Direct heeft u ook een wallet nodig. Letterlijk vertaald betekent wallet portemonnee. En meer dan dat is het ook niet. Vanuit uw wallet beheert, verstuurt en ontvangt u bitcoin. Er zijn verschillende soorten wallets maar wij raden voor beginners een simpele wallet aan. BRD.com is een makkelijk in gebruik vanaf uw smartphone.

Bekijk deze instructiefilm:

U vindt de wallet in uw appstore. Deze portemonnee is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

U hebt een account en een wallet bij BTC Direct. Tijd om bitcoin te kopen!

  1. Op de homepage van BTC Direct selecteert u ‘bitcoin’ in de calculator. Vul het aantal bitcoin dat u wilt aankopen of het aantal euro’s dat u wilt besteden in. Klik daarna op de groene button met ‘bitcoins kopen’. U krijgt nu een overzicht van de order te zien.
  2. Vul in het overzicht uw bitcoinadres in. Dit adres vindt u door het tabblad ‘ontvangen’ in uw BRD-wallet te selecteren. Kopieer dit adres altijd, typ deze nooit zelf over.
  3. Kies daarna uw gewenste betaalmethode. Let wel op: u kan alleen betalen met uw eigen rekening.
  4. Controleer of u het juiste adres hebt ingevoerd, lees de algemene voorwaarden en vink akkoord aan.
  5. Nadat u de betaling hebt afgerond verschijnt er een scherm met ‘verifieer transactie’. Dit is de laatste kans om uw bitcoinadres nog een keer te controleren. Check dit adres dus goed. Als u nu nog een fout ontdekt moet u contact met ons opnemen voor u op ‘verstuur coins’ drukt.
Direct bitcoin kopen

Voordelen om bij bitcoin broker BTC Direct te kopen zijn:
➥ Account binnen tien minuten;
➥ Gemakkelijk betalen met het Belgische Bancontact (voorheen MisterCash);
➥ Nederlandstalige klantenservice;
➥ Bitcoin binnen tien minuten in uw wallet.

Bitcoins veilig opslaan

Er zijn verschillende type wallets, ofwel bitcoinportemonnee’s. Het eerste type is een online wallet, deze opent u via uw webbrowser of mobiele telefoon.

Een software wallet is het tweede type, deze downloadt u op uw computer of telefoon. Het laatste type is het veiligst, namelijk de hardware wallet. Hiermee slaat u cryptocurrency op, op een offline device. Veilig voor online inbraken en hackers.  Lees hieronder verschillende artikelen hierover:

➥ Computer beveiliging
➥ Bitcoins veilig bewaren: Trezor inleiding
➥ Bitcoins veilig bewaren: Trezor werkwijze
➥ Direct een Trezor kopen!
Direct een Ledger kopen!

Wanneer ontvang ik mijn bitcoins?

Uw transactie wordt direct verwerkt. Uw bitcoins staan daarom meestal binnen tien minuten in uw wallet. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Buiten kantooruren kan het iets langer duren. Dit komt omdat het rekeningnummer eenmalig moet worden geverifieerd.

Daarnaast kan het bij drukte op de blockchain soms wat langer duren voordat de bitcoin in uw wallet verschijnen. Dit heeft echter niets te maken met de verwerking van uw order door BTC Direct, die gebeurt vrijwel altijd direct.

Het mooie aan bitcoin, én blockchain is dat alle transacties transparant zijn. U kunt uw transactie zelf volgen met uw transactienummer op www.blockchain.com/explorer.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.