Bitcoins kopen via BTCDirect: videohandleiding

Wie Bitcoins wenst te kopen, zal in eerste instantie een portemonnee nodig hebben. Over de verschillende portemonnees die er bestaan hebben we reeds een artikel geschreven.

De portemonnee van Blockchain.info is de meest gebruiksvriendelijke en makkelijkste manier om Bitcoin te ontdekken en die zal ook worden gebruikt in de videohandleiding die werd gemaakt door BTC Direct.

[su_note]

Stap 1: Bitcoin Portemonnee aanmaken

[/su_note]
Via onderstaande instructievideo, gemaakt door BTC Direct kom je stap voor stap te weten hoe je een portemonnee kan aanmaken.

 

Relevante links:


[su_note]

Stap 2: Bitcoins kopen

[/su_note]
In volgende video wordt je uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier bitcoins kan kopen bij BTC Direct. In de video wordt uitgelegd hoe het proces verloopt via iDeal, maar in België dienen we ‘Bancontact/Mister Cash’ te selecteren. Het proces is ongeveer hetzelfde en wijst zichzelf uit.

Nieuwe klanten dienen zich eenmalig te verifiëren om misbruik van derden met uw bankrekening te voorkomen. Bestel je een tweede keer opnieuw, dan is verdere verificatie niet meer nodig.

Benodigdheden:

  • Een geldig e-mail adres
  • Een GSM nummer
  • Een Belgische bankrekening

Relevante links:


Calculator:

De calculator die werd vermeld in de instructievideo kan je ook onderaan deze pagina terugvinden, zo weet je alvast hoeveel bitcoins je kan kopen met je budget zonder naar de site van BTC Direct te gaan.


[su_note]

Stap 3: Bitcoins verkopen

[/su_note]

Bitcoins kan je bewaren, uitgeven, zelfs omruilen naar andere cryptomunten, maar naast het kopen van bitcoins, kan je ook je bitcoins terug verkopen. In deze instructievideo wordt je uitgelegd hoe je bitcoins kan verkopen aan BTC Direct. In de video wordt uitgelegd hoe het proces verloopt en je leert ook hoe je bitcoins kan verzenden vanuit je portemonnee.

Benodigdheden:

  • Een geldig e-mail adres
  • Bankrekening gegevens

Relevante links:

Calculator:

De calculator die werd vermeld in de instructievideo kan je ook helemaal onderaan deze pagina terugvinden. Selecteer de optie ‘verkopen’ en je weet direct hoeveel euro’s je zal ontvangen op je bankrekening.


[su_note]

Stap 4: Extra beveiligingsopties voor je Online Portemonnee

[/su_note]
Wanneer je bitcoins hebt gekocht dan wil je deze natuurlijk niet verliezen om een onnozele reden. Het gebeurd immers vaker dan je denkt dus neem je best al vanaf het begin de nodige maatregelen om je wallet zo goed als mogelijk te beveiligen. In onderstaande video kom je meer te weten over de instellingen van je portemonnee op Blockchain.info, en welke impact de opties hebben op op het gebruiksgemak van de portemonnee.

Relevante links:


[su_note]

Calculator: Direct de prijs kennen

[/su_note]

[btcdirect]
Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin