De bitcoin koers steeg met bijna 4 procent, opmaat voor 8.000 euro?

De bitcoin koers is sinds het weekend met 3,7 procent gestegen. Toch zitten we al lange tijd in een dalende trend, gelukkig zien sommige indicatoren er wel steeds positiever uit.

Wilt u liever niet lezen? Axel van BTC Direct legt het u graag uit:

Afgelopen zondag steeg bitcoin met vijf procent

Vorige week daalde de koers maar steeg de RSI. Die laat steeds hogere bodems zien, dat is vaak aanleiding tot een koersstijging.

En dat was nu ook het geval. Afgelopen zondag steeg de bitcoin koers met maar liefst vijf procent. Vandaag is de koers redelijk stabiel. Eigenlijk zijn we weer een beetje terug bij af. de koers zit op hetzelfde niveau als vorige week dinsdag. Toen schommelde de koers ook rond de 7.400 euro.

Indicatoren zijn positief

Maar als we kijken naar de grafiek hieronder op dagbasis, dan ziet het er goed uit voor bitcoin. Zowel de RSI als de MACD-indicator tonen een positief trend.

Op de MACD (middelste grafiek) ziet u een bullish cross. Deze hebben we aangegeven met de cirkel. De kortetermijn-lijn stijgt dan boven de langetermijn-lijn. Dat is vaak een signaal voor een ommekeer van de dalende trend.

Ook de RSI blijft geleidelijk stijgen. Eerder deze maand was er zelfs sprake van divergentie. De koers maakte lagere bodems maar de RSI steeg juist relatief.

Toch blijft de zone van 8.000 euro een sterke weerstand. Het is bitcoin deze maand nog niet gelukt om boven dit niveau uit te stijgen.

Koers beweegt zich mogelijk in een falling wedge

Het is nog een beetje speculeren, maar het is ook mogelijk dat de koers een falling wedge aan het vormen is.

Een falling wedge is een koersformatie die in de meeste gevallen leidt tot een koersstijging. In een falling wedge beweegt de koers zich tussen twee dalende trendlijnen. De uitbraak uit een falling wedge is meestal naar boven.

Bij een falling wedge is de stijging even groot als de ‘opening’ van de driehoek. De opening van de driehoek is nu ongeveer 3.700 euro. Dat ziet u hieronder.

Death cross nog steeds op de loer

Ook ligt de death cross nog steeds op de loer. Bij een death cross zakt een korte termijn Moving Average onder een lange termijn Moving Average. De meeste analisten vergelijken dan de 50-dagen MA (hier in rood) met de 200-dagen MA (hier in groen).

Een death cross is een negatief teken voor de koers op lange termijn. Vaak betekent een death cross namelijk een langdurige daling.

De laatste death cross was op 21 maart 2018. Destijds was dat het begin van een koersdaling van 7.400 euro naar 2.800 euro. Vanaf midden december 2018 begon het herstel van de koers pas, en pas in april dit jaar vond de koers de weg weer omhoog.

Wat gaat de koers nu doen?

Bullish
Stijgt bitcoin deze week nog verder? Dan is 8.000 euro een flinke weerstand maar ook een mooi doel. De koers heeft deze maand al meerdere keren geprobeerd om hier uit te komen, dat is nog niet gelukt.

Bearish
Daalt bitcoin, dan kunnen we de eerste ondersteuning vinden op ongeveer 7.100 euro. De koers van bitcoin is deze maand nog niet onder dit niveau gekomen. Zakt bitcoin onder deze zone, dan vormt 6.700 euro een belangrijke volgende ondersteuning.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin