Bitcoin weer bijna door de 900 euro

De bitcoin is vandaag weer hard gestegen. Met een piek van €895,08 op Bitcoin Average ging de digitale valuta bijna door de 900 grens heen. Procentueel steeg de valuta met +3.85%. Andere cryptovaltua’s zoals litecoin en ether deden het ook goed.

Hoe wordt de prijs van bitcoins bepaald?

De prijs van een bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod. Als de vraag naar bitcoins toeneemt, neemt de prijs toe en als de vraag afneemt, neemt ook de prijs af. Er is slechts een beperkt aantal bitcoins in omloop en nieuwe bitcoins worden op een voorspelbaar en afnemend tempo aangemaakt, wat inhoudt dat de vraag dit inflatieniveau moet volgen om de prijs stabiel te houden.

Waar bitcoins kopen?

Bitcoins kunt u bij verschillende handelskantoren kopen of verkopen, deze handelskantoren vragen een fee van meestal 2% op de koersprijs. Afrekenen kan gemakkelijk met het vertrouwde Belgische Bancontact (voorheen Mistercash) of andere betaalmogelijkheden zoals een creditcard.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin