Een bitcoin was nog nooit zoveel waard

De digitale valuta bitcoin is in de afgelopen dagen naar een nieuw record in euro gestegen. Op moment van schrijven is de koers meer dan 1100 euro.

Beleggers hebben steeds meer vertrouwen in de bitcoin vanwege speculatie dat de beurswaakhond SEC het groene licht zal geven voor de uitgave van de eerste ETF in bitcoin.

Beleggen in bitcoin

Om in bitcoin te beleggen zogenaamde bitcoin wallet nodig. In een bitcoin wallet bevinden zich meerdere bitcoin ontvangstadressen. Een bitcoin ontvangstadres kunt u vergelijken met een bankrekeningnummer maar in een bitcoin wallet kunt u zoveel ontvangstadressen aanmaken als u wilt, helemaal gratis! Vervolgens kunt u bitcoins kopen bij bijvoorbeeld BTC Direct, een Nederlandse start-up.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin