Bitcoin waarde stijgt boven de 800 euro

Hieronder volgt een vertaling van de nieuwsbrief van Tuur Demeester, verzonden op 21 december 2016.

In mijn laatste update beschreef ik al de mogelijke weerstand rond 800 dollar koers. Met als opmerking : “dat gezegd, de Cup with Handle is een grote kans op een nieuwe ATH (all time high) die de bitcoin prijs naar $1600 kan brengen.”

Deze week zijn we door de weerstand rond de 800 dollar gebroken. Direct bitcoins kopen? 

En met dat zijn we ook door de twee jaar durende Cup & Handle patroon gebroken:

De bitcoin komt hierdoor steeds dichter bij een all time high market cap van 13.82 miljard dollar. In verschillende valuta komt de bitcoin koers dicht bij de all time highs van eind 2013. De kapitaalvlucht uit China, de stijgende verontrusting onder dollar debiteuren en het nieuwe monetaire beleid van de Indiaanse overheid helpen mee aan deze koersstijgingen. Met andere woorden, dit is een stijging die voor een deel wordt gedreven uit angst, waarbij de bitcoin fungeert als een veilige haven. Deze factoren kunnen naar mijn mening de bitcoin naar een nieuw hoogtepunt brengen.

Er zijn ook minder positieve ontwikkelingen, bijvoorbeeld het hardere beleid van sommige overheden en sommige bitcoin exchanges die gehacked zijn het afgelopen jaar. Toch ben ik van mening dat de kans groot is dat de bitcoin prijs de komende maanden boven de 1.000 dollar zal stijgen.

 

Vertaald door BitcoinBelgië.be, originele tekst van Tuur Demeester – Editor-in-chief, Adamant Research.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin