Bitcoin transactie ID opzoeken op blockchain.info

Heb je een betaling gedaan in bitcoin en ben je opzoek naar de transactie ID? Dan kun je deze makkelijk opzoeken op de website blockchain.info. Vul op de website rechtsboven het bitcoin adres in waar je jouw bitcoins heen hebt gestuurd.

Als voorbeeld nemen we het bitcoin adres: 15KJMTunaXuSjGuVX68k4hZvG6Y7hqauy3 deze vullen in op de website van blockchain.info – waarna alle in en uitgaande transacties als resultaat zullen weergegeven worden. Stel je hebt 0.0142 bitcoin overgemaakt naar dit adres dan zoek je dit bedrag op in het overzicht van de transacties. Hieronder zie je de specifieke transactie.Transactie ID bitcoin

Er staan drie verschillende ‘adressen’, waarvan twee bitcoin ontvangst adressen zijn en de gene met een blauw vierkant eromheen de transactie ID is. Deze kun je dus hier vinden op de website van blockchain.info. Elke transactie in het Bitcoin-netwerk is openbaar en voor iedereen in te zien, dus andere kunnen ook jouw transactie ID opzoeken en het balans controleren van een adres.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin