Bitcoin Private Fork wilt Bitcoin anoniem maken

De nieuwste hard fork van Bitcoin is slechts enkele weken verwijderd en deze is redelijk anders dan de rest. In plaats van simpelweg te sleutelen aan Segwit of blokgroottes aan te passen, voegt Bitcoin private (DBCP) zk-Snarks toe. De functie voor het verbeteren van de privacy is vooral bekend vanwege het gebruik in de Z-familie van munten, waaronder zcash, zclassic en zencash. Dat is niet verwonderlijk gezien het feit dat de fork wordt aangestoken door Rhett Creighton, die op 28 februari tegelijkertijd bitcoin en zclassic zal forken om DBCP te maken, dat dan beschikbaar is voor houders van beide munten.

Bitcoin opnieuw anoniem te maken

Op 28 februari zal een snapshot van de zclassic en bitcoin blockchains worden gemaakt en houders van elke cryptocurrency komen in aanmerking voor bitcoin private, gedistribueerd in een verhouding van 1: 1, zodra het BTCP-mainnet een paar dagen later wordt gelanceerd. In totaal zullen 20 miljoen munten worden gecreëerd door het circulerende aanbod van BTC en ZCL te combineren. Toen de fork eind vorig jaar werd aangekondigd, veroorzaakte het de prijs van zclassic om op 22 december van ongeveer $ 4 te schieten naar de huidige prijs van ongeveer $ 97.

Ondersteuning voor BTCP

Op dit moment zijn Bittrex en Cryptopia de enige grote beurzen waar zclassic kan worden verhandeld. Deze platformen zullen BTCP hoogstwaarschijnlijk gaan ondersteunen, maar er is nog geen officiële bevestiging. De Coinomi-portemonnee heeft op zijn minst bevestigd dat het de fork zal ondersteunen en het BTCP-team heeft zich aangemeld voor een vermelding op Binance. ZCL-houders hebben ook de mogelijkheid om hun munten vóór de fork in de Electrum-portemonnee te bewaren. Als er niets anders is, is het interessant om te zien hoeveel bitcoin-houders de moeite nemen om hun BTCP te claimen. De resultaten moeten een indicatie geven, hoe onnauwkeurig ook, van de mate waarin bitcoiners hun privacy waarderen. Aan de andere kant, als DBCP enige marktwaarde bereikt, zullen velen hun BTCP claimen om deze mogelijk te verkopen en zo ‘gratis’ geld te krijgen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin