Bitcoin prijs blijft maar stijgen

De digitale valuta bitcoin wordt in extreem tempo steeds meer waard. De koers passeerde onlangs nog de grens van 1400 dollar, donderdag ging de waarde al richting de 1600 dollar.

Bitcoin koers afgelopen jaar

Steeds meer nationale overheden accepteren de digitale munt als wettelijk betaalmiddel, zoals de rijke eilandstaat Japan. India en Rusland lijken het voorbeeld van Japan te gaan volgen.

Litecoin en ether doen mee

De andere cryptovaluta zoals litecoin en ether doen het de afgelopen maanden ook erg goed.  De ether steeg met een waarde van 8 dollar begin dit jaar naar 80 dollar op moment van schrijven en de litecoin steeg van 4 dollar naar 25 dollar. Verschillende cryptovaluta zijn te koop bij wisselkantoor BTC Direct. Om met bitcoin te beginnen is een bitcoin wallet nodig. Een wallet is meestal een programma op de computer of een app op de telefoon. Er zijn ook speciaal ontwikkelde bitcoin hardware wallets, deze zijn in de praktijk een stuk veiliger.

[btcdirect]

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin