Bitcoin vindt ondersteuning na daling 6 procent: 7.400 dollar nog mogelijk

Bitcoin begon deze week niet goed, er was sprake van een prijsdaling van zes procent. Nu is bitcoin minder waard dan 7.000 dollar (6.500 euro). Daalt de koers deze week nog meer? Of blijft het bij de daling van gisteren?

Bitcoin test de trendlijn, en dat is goed nieuws

U kijkt naar de bitcoinkoers van medio februari tot en met nu, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Vorige week schreven we dat de prijs uit een dalende trendlijn is gebroken. En dat is mooi, want al sinds eind februari bevond bitcoin zich in een dalende trend. Elke keer wanneer de koers een poging deed de lijn te doorbreken (rode pijltjes), daalde de waarde alleen maar verder.

Het goede nieuws is nu dat bitcoin ondersteuning vindt op dezelfde trendlijn (groene pijl). In TA-taal wordt dit ook wel het testen van de trendlijn genoemd. Dat is positief, want dit testen kan een basis zijn voor een verdere prijsstijging.

Ondersteuning op voortschrijdend gemiddelde

Ook op een ander vlak ziet het er nog steeds goed uit voor bitcoin. U kijkt naar de koers van januari tot en met nu, elke candle op de grafiek stelt een dag voor.

De rode lijn die door de grafiek loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 dagen, of ook wel de 50-dagen Moving Average (MA). In de technische analyse wordt deze lijn vaak gebruikt als dynamische weerstand of ondersteuning.

De koers is gisteren dan wel met zes procent gedaald, maar toch vindt de prijs ondersteuning op de 50-dagen MA. Blijft deze ondersteuning standhouden, dan is dat een positief teken. De vorige keer dat bitcoin met overtuiging door de 50-dagen MA brak, was begin dit jaar. De koers steeg met ruim 40 procent, tot het hoogtepunt dit jaar van 10.500 dollar (9.700 euro).

Wat verwachten we van de koers van bitcoin?

Vanwege de ondersteuning op de trendlijn en op de 50-dagen MA hoeft de daling van gisteren dus niet erg te zijn. Maar we houden altijd rekening met twee scenarios: positief (bullish) en negatief (bearish). Zo bent u op alles voorbereid de komende dagen!

Bullish
Stijgt bitcoin vanaf hier? Dan is de lichtgroene weerstand de eerste zone die de prijs opzoekt, op 7.400 dollar (6.800 euro). Breekt bitcoin ook daardoorheen, dan komt 7.800 dollar (7.200 euro) in zicht.

Bearish
Zakt de koers veel verder weg, dan wordt de oranje lijn de eerste ondersteuning. Sinds april is bitcoin namelijk niet meer onder 6.600 dollar (6.090 euro) geweest. Duikt de waarde ook onder de oranje lijn, dan zakt bitcoin terug naar de rode balk, 5.800 dollar (5.350 euro).

Altijd op de hoogte blijven van de bitcoin koers? Op deze pagina volgt u altijd en overal live de koers:

Check live bitcoin koers

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin