Bitcoin in Nederland: op TV, Bitcoin meeting Amsterdam en geldautomaat

Enkele dagen geleden verscheen een leuk stukje over Bitcoin in het programma Kassa op Vara die we je niet willen onthouden. Je krijgt er het Bitcoin introductiefilmpje te zien met Nederlandse ondertiteling maar ook Martijn Wismeijer, vertaler van de Mycelium Bitcoin Wallet én eigenaar van de nieuwe Bitcoin geldautomaat (Bitcoin ATM) die in Amsterdam terug te vinden is, geeft ook een leuke uitleg over Bitcoins en de werking van de geldautomaat.

Bitcoin kan dus perfect dienen als een betaalmiddel. Het wordt ook vergeleken met een valuta waardoor er prijsschommelingen kunnen zijn. Deze prijsschommelingen kunnen heel sterk variëren omdat Bitcoin nog steeds in de kinderschoenen staat en heel beïnvloedbaar is door nieuwsitems die al dan niet echt kunnen zijn.

We mogen niet vergeten dat Bitcoin veel meer is dan dat. Ook de technologische mogelijkheden lijken eindeloos te zijn. Wellicht ben je al eens een site tegengekomen waar je je heel eenvoudig kunt registreren met je Twitter/Facebook/Google-account? Met de technologie achter Bitcoin bestaat deze mogelijkheid intussen ook: Inloggen aan de hand van je uniek Bitcoin adres. Lees hier meer over de werking.

Bitcoin geldautomaat nabij Amsterdam.

Bitcoin automaat Amsterdam

Bitcoin ATM Amsterdam

Een kleine winkel in Mokum, de binnenstad van Amsterdam, is sinds kort ook voorzien van een Bitcoin geldautomaat. De persoon van het filmpje hierboven is eigenaar van de automaat. De automaat zelf werd gemaakt door het bedrijf BTC-O-Matic. De timing is ideaal want op 15 mei is er de Bitcoin Meeting 2014 dat begint in Amsterdam. Zij die het event gaan bezoeken kunnen even stoppen bij de winkel en de automaat zelf eens uitproberen. Locatie: In het Hofje van Wijs aan de Zeedijk 43 te Amsterdam (op drie minuten lopen van Amsterdam Centraal).

Bitcoin Conference 2014 Amsterdam.

Van 15 mei tot 17 mei gaat de Bitcoin Conference 2014 door. Er wordt gestart in het Mövenpick Hotel. Wie meer informatie wilt kan zich richten op de officiële site: bitcoin2014.com. Inschrijven kan nog ten laatste op 14 mei.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin